Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige nicander
Olagligt på Orust

Det fanns inget tillstånd för att bygga ett minikraftverk i Strane å. Dessutom finns det uppgifter som tyder på att man brutit mot kulturminneslagen.
Strane å på Orust är en av öns allra viktigaste vattendrag för havsöringen. Som vi berättat tidigare har man genom att påbörja byggandet av ett minikraftverk skurit av vandringsfisken från dess lekplatser. På Länsstyrelsen har man inte känt till att arbetet påbörjats och man har inte lämnat några tillstånd. Den kvarn och de stensättningar som har rivits i samarbete med bygget ska enligt obekräftade uppgifter ha varit skyddade i lag.


Byggandet av minikraftverket i Strane å är olagligt.


Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta