[/caption] " /> Omslagstävlingen avgjord | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Omslagstävlingen avgjord

Omslagstävlingen avgjord, Pär Eriksson från Skellefteå vann.

Fiskejournalens omslagstävling blev en stor succé. Exakt 500 omslag tävlade om förstapriset, en Pentax K-30 från Focus nordic. Pär Eriksson från Skellefteå fick flest gillamarkeringar och kammade hem kameran.
I Fiskejournalens omslagstävling handlade det om att få så många som möjligt att trycka på gillaknappen. Pär Eriksson fick över 600 markeringar och vann en Pentax K-30 från Focus Nordic.
Här kan du se alla bidrag.
Nu startar processen att hitta ett omslag bland bidragen som ska pryda Fiskejournalen. Håll utkik på Fiskejournalen.se, det kanske blir ditt bidrag.
Morgan Fihn

Priser och pristagare.
Pentax K-30 från Focus nordic
1. Pär Eriksson, Skellefteå
Lowepro Flipside sport 15L, Fucus nordic
2. Evelina Henriksen, Gävle
3. Fredrik Kvick, Sorsele
4. Nicklas Lindgren, Umeå
5. Anneli Särnblad, Vänersborg
Priserna kommer med posten.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta