[/caption] " /> Önska dig underskrifter | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Önska dig underskrifter

Svante Axelsson vill uppmana alla att starta en egen insamling eller bidra till någon av de som finns. (Foto/Källa: SVF)

Har du något att fira och samtidigt något du värnar extra mycket om? Då kan du starta din egen insamling via Naturskyddsföreningen. Pianisten och sångerskan Tina Ahlin firar sin 45-årsdag idag med att uppmana sina vänner att ge presenter i form av bidrag till hennes egen insamling, ”Rädda skärgården”.
– Mitt hjärta finns i skärgården. Östersjöns magnifika vatten glittrar på sina håll, det är allt som oftast ett sagolikt vackert hav. Men jag känner sådan sorg när jag tänker på vad som händer under ytan. Jag vill ju att våra barn och  barnbarn ska kunna bada precis som vi gjorde när vi var små, säger artisten Tina Ahlin som också är Naturskyddsföreningens Östersjöambassadör.
Naturskyddsföreningens webbplats kan vem som helst starta en egen insamling. Pengarna går till olika miljöprojekt och man väljer själv vilket projekt man vill stödja. Naturskyddsföreningen jobbar på med många olika miljöfrågor: du kan stödja projektet för hotad varg, bostadslösa ugglor, miljögifter i kläder eller utfiskade hav – det mesta ryms inom vår verksamhet.

– Det känns otroligt kul att alla nu kan vara med och påverka just den del av miljöarbetet som just de brinner för. Jag vill uppmana alla att starta en egen insamling eller bidra till någon av de som finns. Det finns så många tillfällen att fira: födelsedagar, bröllop, dop, om du ska springa ett lopp eller bara känner att du vill göra något extra bra för miljön och utmana någon, säger Svante Axelsson, generalsekreterare för Naturskyddsföreningen.
Alla som ger en gåva får ett gåvobevis och den som ger ett bidrag på minst 1000 kronor till någon av insamlingarna får en extra gåva; en helt ny ljudbok av författaren Peter Mosskin.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta