Önska dig underskrifter

Svante Axelsson vill uppmana alla att starta en egen insamling eller bidra till någon av de som finns. (Foto/Källa: SVF)

Har du något att fira och samtidigt något du värnar extra mycket om? Då kan du starta din egen insamling via Naturskyddsföreningen. Pianisten och sångerskan Tina Ahlin firar sin 45-årsdag idag med att uppmana sina vänner att ge presenter i form av bidrag till hennes egen insamling, ”Rädda skärgården”.
– Mitt hjärta finns i skärgården. Östersjöns magnifika vatten glittrar på sina håll, det är allt som oftast ett sagolikt vackert hav. Men jag känner sådan sorg när jag tänker på vad som händer under ytan. Jag vill ju att våra barn och  barnbarn ska kunna bada precis som vi gjorde när vi var små, säger artisten Tina Ahlin som också är Naturskyddsföreningens Östersjöambassadör.
Naturskyddsföreningens webbplats kan vem som helst starta en egen insamling. Pengarna går till olika miljöprojekt och man väljer själv vilket projekt man vill stödja. Naturskyddsföreningen jobbar på med många olika miljöfrågor: du kan stödja projektet för hotad varg, bostadslösa ugglor, miljögifter i kläder eller utfiskade hav – det mesta ryms inom vår verksamhet.
– Det känns otroligt kul att alla nu kan vara med och påverka just den del av miljöarbetet som just de brinner för. Jag vill uppmana alla att starta en egen insamling eller bidra till någon av de som finns. Det finns så många tillfällen att fira: födelsedagar, bröllop, dop, om du ska springa ett lopp eller bara känner att du vill göra något extra bra för miljön och utmana någon, säger Svante Axelsson, generalsekreterare för Naturskyddsföreningen.
Alla som ger en gåva får ett gåvobevis och den som ger ett bidrag på minst 1000 kronor till någon av insamlingarna får en extra gåva; en helt ny ljudbok av författaren Peter Mosskin.

Annons
AKTUELLT

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...