Januari. Sällan kan flugfiskesäsongen kännas mer avlägsen än nu. Det är helt enkelt dags att fylla på med inspiration och pepp. Skönt att vi kan ta hjälp av filmaren Rolf Nylinder. " /> Önskad öringpepp från filmaren Rolf Nylinder | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Kommer Fiskedestination att hitta guldöringen i Lappland? Foto: Rolf Nylander
Önskad öringpepp från filmaren Rolf Nylinder

Januari. Sällan kan flugfiskesäsongen kännas mer avlägsen än nu. Det är helt enkelt dags att fylla på med inspiration och pepp. Skönt att vi kan ta hjälp av filmaren Rolf Nylinder.

De som redan är bekanta med Umeå-bon Rolf Nylinders verk, vet att de både erbjuder en skön närvarokänsla och en triggande story, oavsett om det är kortfilmer eller långfilmer. Just nu är han aktuell med filmserien Mosquitoes&Mayflies, där han har publicerat fyra episoder på sin hemsida rolfnylinder.com. Det handlar om öringar, dagsländor och tankegångar i ödesmättade landskap, precis så inspirerande som man kan förvänta sig.

– Detta är en serie som kommer bli fem episoder till slut. jag klipper dem lite vartefter jag får tid, typ när andra tittar på ”på spåret” en fredagkväll sitter jag och klipper lite film, berättar Rolf för Fiskejournalen.

Frågan är då vad han siktar på härnäst?

– Jag tänker nog att jag skulle vilja göra nått ”viktigare” filmprojekt. Men det kommer som naturligt att göra plojfilmer om torrflugefiske, så jag antar att det kommer fortsätta. Jag har en del material från sommaren, så jag kanske klipper ihop något annat innan våren kommer. Det är ju ändå någon månad kvar innan man blir sugen på att vara utomhus igen, säger Rolf Nylinder.

Spana in den första episoden här nedan:

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta