[/caption] " /> Öppet brev till Jämtkrafts ägare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Öppet brev till Jämtkrafts ägare

Hur ställer sig Jämtkrafts ägare till Långforsens framtid?

Frågan om Jämtkrafts anläggning vid Långforsen ska rivas ut eller inte är fortfarande öppen. För att förtydliga vad som står på spel skickar nu Älvräddarna ett öppet brev till Jämtkrafts ägare Östersund kommun.
Kammarkollegiet och Älvräddarna vill riva ut Jämtkrafts anläggning vid Långforsen då den inte är aktiv. Kammarkollegiet avser att lämna in en ansökan om tillbakadragande av tillstånd (utrivning). Östersund kommun är ägare till kraftbolaget Jämtkraft. Älvräddarnas ordförande Christer Borg förklarar varför de nu skickar ett öppet brev till kommunen.
– Vi vill få ut kommunpolitikerna på banan, de som ägare till Jämtkraft är skyldiga att se till att vattendirektivet följs.
Utdrag ur brevet.
”De tidigare utbyggnadsplanerna för Långfors var en mer än decennielång av skandaler kantad process där Jämtkraft AB då visade sig från den allra sämsta sidan på ett moraliskt och etiskt plan. Nu är det andra tider med ny lagstiftning från EU och en ökad förståelse för betydelsen av biologisk mångfald. Därmed är det dags att ägarna till Jämtkraft en gång för alla sätter ner foten i fallet med Långfors kraftverk. Det skulle inte bara vara en seger för miljön och EU:s vattendirektiv, utan också en moralisk vändpunkt för både Jämtkraft och dess ägare.”
Här kan du läsa hela brevet. (PDF)
Läs fler notiser om Jämtkraft.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta