[/caption] " /> Öppet brev till Jämtkrafts ägare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Öppet brev till Jämtkrafts ägare

Hur ställer sig Jämtkrafts ägare till Långforsens framtid?

Frågan om Jämtkrafts anläggning vid Långforsen ska rivas ut eller inte är fortfarande öppen. För att förtydliga vad som står på spel skickar nu Älvräddarna ett öppet brev till Jämtkrafts ägare Östersund kommun.
Kammarkollegiet och Älvräddarna vill riva ut Jämtkrafts anläggning vid Långforsen då den inte är aktiv. Kammarkollegiet avser att lämna in en ansökan om tillbakadragande av tillstånd (utrivning). Östersund kommun är ägare till kraftbolaget Jämtkraft. Älvräddarnas ordförande Christer Borg förklarar varför de nu skickar ett öppet brev till kommunen.
– Vi vill få ut kommunpolitikerna på banan, de som ägare till Jämtkraft är skyldiga att se till att vattendirektivet följs.
Utdrag ur brevet.
”De tidigare utbyggnadsplanerna för Långfors var en mer än decennielång av skandaler kantad process där Jämtkraft AB då visade sig från den allra sämsta sidan på ett moraliskt och etiskt plan. Nu är det andra tider med ny lagstiftning från EU och en ökad förståelse för betydelsen av biologisk mångfald. Därmed är det dags att ägarna till Jämtkraft en gång för alla sätter ner foten i fallet med Långfors kraftverk. Det skulle inte bara vara en seger för miljön och EU:s vattendirektiv, utan också en moralisk vändpunkt för både Jämtkraft och dess ägare.”
Här kan du läsa hela brevet. (PDF)
Läs fler notiser om Jämtkraft.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
43 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta