Öppet hus på Fiskejournalen

I morgon öppnar vi portarna till Fiskejournalens redaktion. Kom gärna förbi och kolla in våra lokaler, prata med oss som gör tidningen och träffa likasinnade. (Foto: Mathias Larsson)

I morgon, lördagen den 10 december, är Du alltså välkommen till Fiskejournalens redaktion i Stenkullen. Du får chansen att träffa andra läsare och gänget som jobbar på redaktionen.
Målet med dagen är att umgås i all enkelhet och snackar fiske över en kopp kaffe. För den som blir hungrig kommer vår lokala fiskeklubb att sälja grillad korv utanför redaktionen. Vill du teckna en prenumeration på Fly & Tie så blir det säkert en liten extra överraskning på köpet och givetvis kommer Johan Klingberg att signera premiärnumret. Och bli inte förvånad om det binds en och annan fluga den här dagen.
Klädsel: Eftersom vi allihop är enkla fiskare så hoppar vi över fracken den här dagen och drar hellre på oss en fleece och ett par vadarskor.
Plats: Från bron vid Hedefors kraftverk i Stenkullen – som ligger mellan Alingsås och Göteborg – så är det skyltat den sista biten på ett par hundra meter. Här hittar du en vägbeskrivning till Hedeforsvägen 9, Stenkullen.
Tid: Valfri tid mellan Kl. 10.00-16.00. Lördag den 10 december.
OBS! Vänligen gör ingen föranmälan (vi kommer inte klara av att ta hand om alla telefonsamtal och e-post) dyk bara upp som du är.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...