Häng med på kvalet till VM i feederfiske. (Foto: Anssi Lehtevä/Sportfiskarna) Häng med på kvalet till VM i feederfiske. (Foto: Anssi Lehtevä/Sportfiskarna)[/caption] " /> Öppet kval till VM i feederfiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Öppet kval till VM i feederfiske
Häng med på kvalet till VM i feederfiske. (Foto: Anssi Lehtevä/Sportfiskarna)

Häng med på kvalet till VM i feederfiske. (Foto: Anssi Lehtevä/Sportfiskarna)

Sportfiskarna: Gillar du att fiska med feeder och är sugen på att prova din skicklighet? Då är du välkommen att delta i kvalet till VM den 20- 21 september.
Kvalet hålls i Helgeån i Delarydammen och avgör vilket lag som ska skall representera Sverige i VM i Holland 2015. För att delta ska du vara medlem i Sportfiskarna och föranmäla dig till Västra Kronobergs Metklubb senast 10 september.
Läs mer om kvalet i inbjudan.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta