Johan Abelsson är arrangör och har valt att skapa en tävling med nya regler anpassade till laxens situation i Östersjön.
Johan Abelsson är arrangör och har valt att skapa en tävling med nya regler anpassade till laxens situation i Östersjön.[/caption]Missa inte att anmäla dig till den nya tävlingen Öppna Svenska Mästerskapen i laxfiske som går utanför Simrishamn den 11-12 april. " /> Öppna svenska mästerskapen i laxfiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Öppna svenska mästerskapen i laxfiske

Johan Abelsson är arrangör och har valt att skapa en tävling med nya regler anpassade till laxens situation i Östersjön.


Johan Abelsson är arrangör och har valt att skapa en tävling med nya regler anpassade till laxens situation i Östersjön.

Missa inte att anmäla dig till den nya tävlingen Öppna Svenska Mästerskapen i laxfiske som går utanför Simrishamn den 11-12 april.
Tävlingen går till så att man mäter och fotograferar fisken och varje båt får mäta max fyra fiskar per fiskedag.
Flest antal centimetrar efter två dagars fiske vinner 20 000 kr.
Överskottet från tävlingen går till Stiftelsen för Östersjölaxen.
Arrangör är den legedariske laxtrollaren Johan Abelsson.

Anmäl dig här.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta