Johan Abelsson är arrangör och har valt att skapa en tävling med nya regler anpassade till laxens situation i Östersjön.
Johan Abelsson är arrangör och har valt att skapa en tävling med nya regler anpassade till laxens situation i Östersjön.[/caption]Missa inte att anmäla dig till den nya tävlingen Öppna Svenska Mästerskapen i laxfiske som går utanför Simrishamn den 11-12 april. " /> Öppna svenska mästerskapen i laxfiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Öppna svenska mästerskapen i laxfiske

Johan Abelsson är arrangör och har valt att skapa en tävling med nya regler anpassade till laxens situation i Östersjön.


Johan Abelsson är arrangör och har valt att skapa en tävling med nya regler anpassade till laxens situation i Östersjön.

Missa inte att anmäla dig till den nya tävlingen Öppna Svenska Mästerskapen i laxfiske som går utanför Simrishamn den 11-12 april.
Tävlingen går till så att man mäter och fotograferar fisken och varje båt får mäta max fyra fiskar per fiskedag.
Flest antal centimetrar efter två dagars fiske vinner 20 000 kr.
Överskottet från tävlingen går till Stiftelsen för Östersjölaxen.
Arrangör är den legedariske laxtrollaren Johan Abelsson.

Anmäl dig här.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta