Plattfisk trivs på sandbottnarna i Öresund (Foto: Creative Common 3.0/Elii) Plattfisk trivs på sandbottnarna i Öresund (Foto: Creative Common 3.0/Elii)[/caption] " /> Öresund – marin nationalpark? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Öresund – marin nationalpark?
Plattfisk trivs på sandbottnarna i Öresund (Foto: Creative Common 3.0/Elii)

Plattfisk trivs på sandbottnarna i Öresund (Foto: Creative Common 3.0/Elii)

Gör havet mellan Sverige och Danmark till en marin nationalpark. Det föreslår Miljöpartiet i flera skånska kommuner. Sex kommuner längs Öresund lämnar nu in motion i frågan.
– Det finns väldigt höga naturvärden, och här i nordvästra Skåne är det en jätteviktig turistdel. Vi behöver helt enkelt ett skydd för att skapa möjlighet att utveckla området med hållbara förutsättningar, säger Vaike Fors (MP) i Höganäs kommun, till SR.
Hon drar paralleller till Kosteröarna, där turism och djurliv har svarat positivt sedan området blev marin nationalpark för att par år sedan.
Nyligen uppmärksammade Fiskejournalen att ett danskt företag utförde omfattande muddring av botten på uppväxtplats för många fiskbestånd.
Återstår nu att se vad motionssvaren blir.
Läs mer om muddringen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
54 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta