Just nu:
Annons

Nyheter

3 månader sedan Sverige Anders Lundin
Nu leker öringarna på Gotland, och det innebär att flera områden är fredade. Foto: Lars Vallin
Öringarnas ö – håll koll på var du får fiska

Fisket efter havsöring på Gotland är rikskänt – och det är dessutom tillgängligt året runt. Nu är det dock full fart i vissa lekbäckar, och du måste ha koll på vilka fredningsområden som finns.

Fiskeland Gotland meddelar nu att de har uppdaterat sin hemsida, med aktuella kartbilder och beskrivningar över de 25 fredningsområden som finns, där fiske alltså är förbjudet mellan 1 oktober–31 december.

Som en extra åtgärd finns det skyltar uppsatta vid varje område, där du kan se det aktuella fredningsområdets gränser. På skyltarna finns även annan relevant information om fisket runt Gotland. Här kommer du till Fiske Gotlands hemsida!

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Andreas Hagström tar över rodret på Beason båtar efter Peter Hedqvist. Foto: Privat
Fiskeprofil blir ny kapten på klassiskt båtföretag

Båtbranschen rider på en framgångsvåg, och både nya och gamla aktörer tar utvecklingen framåt. Nu står det klart att klassiska Beason Båtar får en ny ägare, nämligen i form av Andreas Hagström från Mariestad.

Andreas tar över efter Peter Hedqvist, som styrt skutan på Beason Båtar sedan 2006. Han kommer dock att vara kvar inom företaget, både med att bygga båtar och ta fram nya båtmodeller tillsammans med Andreas.
– Inom kort kommer vi presentera en modell som fyller ett hålrum i det nordiska sportfisket, meddelar Andreas Hagström.

Det ska tilläggas att Andreas Hagström, som är ett välkänt namn inom trollingkretsar, sedan tidigare driver Mariestads Marina. Enligt dem själva är intresset för välbyggda sportfiskebåtar som tål det nordiska klimatet stort, att och Beason är många sportfiskares ”drömbåt”.

Du kanske även gillar detta