Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Öringdag vid Skånekusten

Riktiga blänkare är det som räknas under Öringens dag. Den här fisken vann 2004.

Ett bombsäker vårtecken är Öringens dag, som i år arrangeras den 31 mars. Bakom arrangemanget står Skånska Kustfiskeklubben.
Öringens dag är en fisketävling som sträcker sig längs hela den skånska kusten. Tävlingens måtto är kvalitet och det viktigaste är att kustfiskarna kan träffas, umgås och utbyta erfarenheter. Kvalitetsbegreppet återkommer även när det gäller fångad fisk. Endast riktiga blänkare är välkomna till invägningen, där fisken skattas enligt Fultonformeln.
Det går bra att anmäla sig i förväg och då kan man starta fisket när och var man vill. Annars anmäler man sig i kansliet som upprättas vid reningsverket, strax väster om Ystad. Det är även här invägningen kommer att ske, senast kl.16 på eftermiddagen.
Mer informations på Skånska Kustfiskeklubbens hemsida.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta