Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Öringdag vid Skånekusten

Riktiga blänkare är det som räknas under Öringens dag. Den här fisken vann 2004.

Ett bombsäker vårtecken är Öringens dag, som i år arrangeras den 31 mars. Bakom arrangemanget står Skånska Kustfiskeklubben.
Öringens dag är en fisketävling som sträcker sig längs hela den skånska kusten. Tävlingens måtto är kvalitet och det viktigaste är att kustfiskarna kan träffas, umgås och utbyta erfarenheter. Kvalitetsbegreppet återkommer även när det gäller fångad fisk. Endast riktiga blänkare är välkomna till invägningen, där fisken skattas enligt Fultonformeln.
Det går bra att anmäla sig i förväg och då kan man starta fisket när och var man vill. Annars anmäler man sig i kansliet som upprättas vid reningsverket, strax väster om Ystad. Det är även här invägningen kommer att ske, senast kl.16 på eftermiddagen.
Mer informations på Skånska Kustfiskeklubbens hemsida.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta