Klippet "Örret i kulpen" har setts av mer än sex miljoner tittare på Youtube. Klippet är från 2012, men fortfarande ganska intressant. Hur kan den lilla pölen på knappt 2 x 2 meter hysa en stor fisk? " /> Öringen i kulpen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Kolla vad som händer när flugfiskaren lägger en fluga i den lilla, lilla pölen där framme.
Öringen i kulpen

Klippet ”Örret i kulpen” har setts av mer än sex miljoner tittare på Youtube. Klippet är från 2012, men fortfarande ganska intressant. Hur kan den lilla pölen på knappt 2 x 2 meter hysa en stor fisk?
Det är en norsk flugfiskare som spanat en öring i en liten, liten vattenhåla ute på en mosse, en så kallad kulp. Kulpen har förbindelse med sjön i närheten, men mossens vegetation har växt ihop i ett täckte som bär att gå på. Därför ser det ut som om vattenhålan bara är 2 gånger 2 meter, men kulpen och sjön har alltså förbindelse under vegetationen och det är så öringen har kommit dit.

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta