Missa inte knepen för höstöring i senaste Fiskejournalen. Missa inte knepen för höstöring i senaste Fiskejournalen.[/caption] " /> Öringkungens bästa höstknep | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Öringkungens bästa höstknep
Missa inte knepen för höstöring i senaste Fiskejournalen.

Missa inte knepen för höstöring i senaste Fiskejournalen.

I september börjar de flesta öringfiskare drömma om den kommande höstsäsongen. Men varför vänta? I senaste Fiskejournalen berättar öringexperten hur du kan lyckas redan nu.
I Fiskejournalen nummer 9 berättar den framgångsrike öringfiskaren Thomas Öhman hur du kommer till tals med sensommarens och höstens finaste fiskar. Vår medarbetare Tomas Edenfeldt ”tog rygg” på honom under ett öringpass och i artikeln får du tio heta tips för att lyckas med kustfisket.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta