" />
Annons
Öringleken i Borkhultsån hotad | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Hans Hällman
Öringen har haft svårt att leka på många håll under hösten. Foto: Andreas Hamnered
Öringleken i Borkhultsån hotad

Byggandet av ett vattenkraftverk vid Borkhultsån har minskad flödet i den redan vattenfattiga ån. Öringleken tycks ha drabbats och lokala fiskare rasar.

Ån utanför Åtvidaberg har haft lågt vatten under hösten. Nu har tillståndet förvärrats till följd av att bolaget Farmarenergi bygger ett strömkraftverk. – Det är en katastrof att det får inträffa. Den rom som lagts i år är spolierad och även de insekter som fisken ska leva av blir torrlagda, säger Anders Linbäck som är sportfiskare i området. Farmarenergi hävdar att riktlinjer följts och Länsstyrelsen granskar nu ärendet.

Läs mer och se SVT:s inslag här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Är du också en fena på flugfiske? Anmäl dig då till SM! Foto: Anders Lundin
SM i flugfiske blir av – hög tid att anmäla sig

2020 är de inställda evenemangens år, men fiske tillhör de sysselsättningar som oftast går utmärkt att utöva trots Covid-19. SM i flugfiske kommer att genomföras som planerat, och det finns ännu tid att anmäla sig.

Svenska mästerskapen kommer att äga rum på tre olika skådeplatser mellan 2–4 oktober, nämligen Kolbäcksgropen (båtfiske) och Sörqvarnsforsen (strömfiske) i Hallstahammars kommun samt Ljusvattnet (landfiske) i Surahammars kommun.

Arrangörsklubb är SFK Atletfiskarna, och tillsammans med Sportfiskarna så hälsar de att det är hög tid att anmäla sig om du inte redan gjort det.
De första 30 anmälda erhåller en plats och därefter erhåller man plats som reserv. Sista anmälningsdag är måndag 28 september, meddelar Sportfiskarna på sin hemsida.

Du kanske även gillar detta