På Öl & Whiskymässan i Göteborg lanserades en helt ny blended whisky på svenska marknaden, Fat Trout. " /> Öringwhiskey lanseras i Sverige | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Fiskare och jägare är stora whiskykonsumenter. Frågan är om Fat Trout kommer bli samma succé som Famous Grouse blev hos jägarna?
Öringwhiskey lanseras i Sverige

På Öl & Whiskymässan i Göteborg lanserades en helt ny blended whisky på svenska marknaden, Fat Trout.
Man kan ana, av etiketten att döma, att destilleriet vill upprepa den succé som ”Famous Grouse” gjorde när det märket lanserades bland svenska jägare för cirka tio år sedan. En prisvärd blended med en ripa på etiketten, gjorde att Famous Grouse på den tiden blev många jägares val. Kommer Fat Trout, med den hoppande öringen, att bli var öringfiskarnas val?
Whiskyn är gjord på cirka 30 olika singelmalts från Speyside, Islay och Highlands. Den har en gyllene och guldaktig färg med inslag av vanilj, apelsin blommor, nyklippt gräs och den ska vara mjuk och medelfyllig i smaken. Whiskyn kommer från destilleriet Ian Macleod, som ligger strax utanför Edinburgh, i Lowlands. Andra märken som Macleod producerar är Isle of Skye, Glengoyne och Tamdhu. Fat Trout finns i Systembolagets beställningssortiment och ligger i den lägre prisklassen.

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta