Pressmeddelande: " /> Orvis övertar Scientific Anglers | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Orvis övertar Scientific Anglers

Pressmeddelande:
Orvis meddelar att man har ingått ett definitivt avtal om att förvärva Scientific Anglers och Ross Reels från 3M. Affären väntar vara klar under andra kvartalet. I Sverige är det BIOS som distribuerar Orvis.
– Vi tror att båda företagen har stora möjligheter att driva utvecklingen för flugfiske långt in i framtiden, säger David Perkins, Orvis vice ordförande.
– Orvis mål är att Scientific Anglers ska vara världsledande inom fluglinor och tafsar och att Ross blir den ledande innovatören inom USA-tillverkade flugrullar, säger Jim Lepage, nytillträdd VD för båda företagen.
Båda företagen kommer att behålla sina nuvarande verksamheter, anläggningar, anställda och säljrepresentation.
Läs mer på www.orvis.com.

Version:1.0 StartHTML:0000000149 EndHTML:0000000317 StartFragment:0000000199 EndFragment:0000000283 StartSelection:0000000199 EndSelection:0000000283 distribueras

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Gissa hur mycket den här gäddan vägde! Foto: Privat
Jösses vilken smal gammelgädda Jessica fick

Vi inleder veckan med att snacka om kondition – nämligen fiskars kondition. Jessica Dolk fick häromdagen en gammelgädda som tål att visas upp för allmänheten.

Inte i bästa kondition.

När det gäller gäddor så går det sällan att fastställa vikten utifrån längden, i synnerhet inte under våren och lekperioden då det kan variera väldigt mycket. Gäddan som Jessica Dolk fick är ett praktexempel på att vikt och längd inte alltid harmoniserar. Den var hela 112 centimeter lång, men vägde bara 6 kilo.

– Ibland blir en längd missvisande då den egentligen inte säger ett dugg om hur stor en gädda är. Jag gissar att den är väldigt gammal, säger Jessica till Fiskejournalen.

Hon berättar att gäddan totalslukade betet på grunt vatten, och att den fick simma tillbaka efter lite bortplockade av iglar och maskar.
Nu undrar vi om ni också fått en extremt smal gädda? Visa gärna upp den isåfall på vår Facebook!

Du kanske även gillar detta