Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Fiskejournalen
Ovanligt fet Mälargädda

Det är inte lika gott om mat i Mälaren som ute i skärgården och därför brukar gäddorna där vara lite slankare. Men det gäller inte den 100-klubbare som Stefan Aronsson anmält.
I anmälan till 100-klubben berättar Stefan att han själv och kompisen Klas Svall gav sig ut i Gripsholmsviken vid Mariefred för ett gäddpass. Dagen började bra för Stefan som ganska omgående fick en långsmal 101-centimetare. Men det skulle komma mera…
”Lite senare högg en gädda betet strax efter att det landat och bumlade om rejält i ytan för att sedan dyka ner mot botten och sno runt bland naten”, berättar han i anmälan.

Efter de inledande turerna blev gäddan lugnare och kunde landas ganska odramatiskt, vilket var tur eftersom betet bara satt med en krok och lossnade när gäddan väl kom i båten. Där kunde Stefan konstatera att gäddan mera såg ut som en fet kustgädda än en Mälargädda. Mått och vikt noterades till 109 centimeter och 10,05 kilo.
Svenne Andersson

Stefan Aronsson med fet och välformad gädda från Mälaren.

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta