Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Ovanligt fet Mälargädda

Det är inte lika gott om mat i Mälaren som ute i skärgården och därför brukar gäddorna där vara lite slankare. Men det gäller inte den 100-klubbare som Stefan Aronsson anmält.
I anmälan till 100-klubben berättar Stefan att han själv och kompisen Klas Svall gav sig ut i Gripsholmsviken vid Mariefred för ett gäddpass. Dagen började bra för Stefan som ganska omgående fick en långsmal 101-centimetare. Men det skulle komma mera…
”Lite senare högg en gädda betet strax efter att det landat och bumlade om rejält i ytan för att sedan dyka ner mot botten och sno runt bland naten”, berättar han i anmälan.

Efter de inledande turerna blev gäddan lugnare och kunde landas ganska odramatiskt, vilket var tur eftersom betet bara satt med en krok och lossnade när gäddan väl kom i båten. Där kunde Stefan konstatera att gäddan mera såg ut som en fet kustgädda än en Mälargädda. Mått och vikt noterades till 109 centimeter och 10,05 kilo.
Svenne Andersson

Stefan Aronsson med fet och välformad gädda från Mälaren.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta