[/caption] " /> Oväntad abborre | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Oväntad abborre

Estefani Sanchez Rueda fiskade i Kisasjön då denna abborre slök spinnaren.

När Estefani Sanchez Rueda åkte ut på första spinnfisketuren för i år hade hon inte räknat med storfångst. När de anlade bryggan och summerade dagen hade hon slagit både sitt och pappas personliga rekord för abborre. Fisken anmäls så klart till Recordfisken.
Fisketuren i Kisasjön blev succé för Estefani Sanchez Rueda från Kisa. Hon spinnfiskade upp en fin abborre på 1422 gram. Den högg på en Vibrax-spinnare.
– Tur att pappa var med så han kunde hjälpa mig få upp abborren i båten, säger Estefani.
Hennes fisk når silvernivå i Recordfisken och hon kan även stoltsera med att ha familjerekordet för abborre.
Här hittar du information om tävlingen Recordfisken.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta