Prognosen höll! Mycket talade för att tävlingen Sommargäddan skulle sätta nytt deltagarrekord, och det inträffade med eftertryck. " /> Över 1 400 fiskare gör upp om de längsta gäddorna | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige Anders Lundin
Daniel Lövstedt uppmanar fler svenska lag att tävla i European PikeMasters. Foto: Privat
Över 1 400 fiskare gör upp om de längsta gäddorna

Prognosen höll! Mycket talade för att tävlingen Sommargäddan skulle sätta nytt deltagarrekord, och det inträffade med eftertryck.

När anmälningstiden gått ut så hade hela 598 lag från hela Sverige skrivit upp sig, fördelat på 1 463 personer.

– Intresset har varit helt magiskt, och det är rekord med råge, konstaterar en entusiastisk tävlingsledare Daniel Lövstedt.

Det handlar alltså om att lägga samman längden på sina fem längsta gäddor, och alla får tävla i valfritt vatten och behöver alltså inte trängas med andra.

– Vi sparkar igång på nationaldagen, faktiskt på min födelsedag. Kvalet varar till 23 augusti och sedan går topp tre från varje zon till finalen som även den avgörs i valfritt svenskt vatten under 5–6 september, meddelar Daniel Lövstedt.

Mer information om Sommargäddan hittar ni här!

Läs även om denna jättefisk:

Bosses 30:e färna över tre kilo – nytt potentiellt svenskt rekord

Relaterad nyhet från din region
53 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta