Rapala Cup[/caption] " /> 1500 fiskar i Rapala Cup | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Över 1500 fiskar i Rapala Cup
Rapala Cup

Elias Krejic Nilsson anmäler en abborre till Rapala Cup

Tävlingen Rapala Cup går snart in i sin tredje och sista tävlingsmånad. Sedan 1 juni har över 1500 fiskar anmälts i tävlingen.
Nu är det snart dags för slutspurt i Rapala Cup. Drygt 400 deltagare har hittills anmält mer än 1500 fiskar. Nio av deltagarna har anmält 20 eller fler arter, vilket kan få vilken inbiten sportfiskare som helst avundsjuk.
Här kan du hitta alla tävlingsbidrag och deltagare.
Rapala Cup arrangeras av Fiskejournalen, Normark och Unga sportfiskare.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta