Allt på sjön Allt på Sjön i Gustavsberg arrangeras av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund i samarbete med Arcona Yachts, SF Pontona och Värmdö Kommun. (Foto: Sweboat)[/caption] " /> Över 20 000 besökare på Allt på Sjön | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Över 20 000 besökare på Allt på Sjön
Allt på sjön

Allt på Sjön i Gustavsberg arrangeras av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund i samarbete med Arcona Yachts, SF Pontona och Värmdö Kommun. (Foto: Sweboat)

Igår avslutades Allt på Sjön i Gustavsberg, ostkustens största flytande båtmässa, arrangerad av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund.
Under de tre mässdagarna bjöd vädrets makter på både sol, regn och blåst men det hindrade inte 20 422 besökare att ta sig till Gustavsbergs Hamn.
Totalt visades 230 nya motor- och segelbåtar i alla tänkbara storlekar kryddat med båttillbehör från över 80 företag. Från mässan rapporterades om en positiv stämning bland utställare som upplevde att besökarna var både intresserade och köpsugna.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta