[/caption] " /> Över 2000 fiskar i Rapala Cup | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Över 2000 fiskar i Rapala Cup

Fanny Israelsson från Krokom anmälde den 2000:e fisken till Rapala Cup. ”Harren var god, jag kryddade den med örtsmör från mammas trädgård”, hälsar hon.

Rapala Cup vänder sig till sportfiskare upp till 16 års ålder. Tävlingen håller på till 30 september. När vi halva tävlingstiden återstod i början av augusti hade antalet deltagare passerat 560 stycken och över 2000 fiskar anmälts.
Det är många barn och ungdomar som tagit chansen och upplevt sommarlovet med fiskespö i handen. Fiskejournalen arrangerar Rapala Cup tillsammans med Normark och Unga Sportfiskare och redan efter halva tävlingstiden kan vi konstatera att tävlingen blir en succé. Över 2000 fiskar har anmälts av drygt 560 tävlande – hittills.

Tävlingen är enkel. Fånga en fisk, fotografera den och fyll i tävlingsformuläret på fiskejournalen.se. Den som fångar flest arter vinner. Vinsten är en fisketur tillsammans med en Rapala Pro Guide. Vinnaren får dessutom ta med två kompisar eller familjemedlemmar på turen. Första till tionde plats belönas med ett fiskeset från Rapala, en prenumeration på Fiskejournalen samt ett medlemskap i Unga sportfiskare.
Läs tidigare notiser om Rapala Cup.
Här hittar du mer information om tävlingen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta