Över 2000 fiskar i Rapala Cup

Fanny Israelsson från Krokom anmälde den 2000:e fisken till Rapala Cup. ”Harren var god, jag kryddade den med örtsmör från mammas trädgård”, hälsar hon.

Rapala Cup vänder sig till sportfiskare upp till 16 års ålder. Tävlingen håller på till 30 september. När vi halva tävlingstiden återstod i början av augusti hade antalet deltagare passerat 560 stycken och över 2000 fiskar anmälts.
Det är många barn och ungdomar som tagit chansen och upplevt sommarlovet med fiskespö i handen. Fiskejournalen arrangerar Rapala Cup tillsammans med Normark och Unga Sportfiskare och redan efter halva tävlingstiden kan vi konstatera att tävlingen blir en succé. Över 2000 fiskar har anmälts av drygt 560 tävlande – hittills.
Tävlingen är enkel. Fånga en fisk, fotografera den och fyll i tävlingsformuläret på fiskejournalen.se. Den som fångar flest arter vinner. Vinsten är en fisketur tillsammans med en Rapala Pro Guide. Vinnaren får dessutom ta med två kompisar eller familjemedlemmar på turen. Första till tionde plats belönas med ett fiskeset från Rapala, en prenumeration på Fiskejournalen samt ett medlemskap i Unga sportfiskare.
Läs tidigare notiser om Rapala Cup.
Här hittar du mer information om tävlingen.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...