Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Över 3000 brev

Planerna på att ta vatten från en av våra nationalälvar har rört upp känslor.

Protesterna mot utbyggnad av Piteälven har tagig ordentlig fart. På mindre än en vecka har över 3000 protestbrev skickats till regeringen. Detta gör kampanjen till en av de största brevfloderna någonsin till miljö- och näringsdepartementen.
Enligt svensk miljölagstiftning får man inte bygga vattenkraftverk som påverkar en nationalälv eller dess källflöden. Ändå vill Musken Center AB och Laponia Center AB bygga Nordens största vattenkraftverk på norska sidan av gränsen och mata detta med vatten från Piteälven. Över 3000 brev har skickats till näringsminister Maud Olofsson och miljöminister Andreas Carlgren på mindre än en vecka.
Vi hoppas nu på fortsatt engagemang och lovar att publicera svaren från våra ministrar. Om du missat vår brevkampanj, klicka här!
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta