Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Över 5000 brev!

5000 brev har skickats – nu siktar vi på 6000!

Fiskejournalen och Älvräddarnas brevkampanj till regeringen, med syfte att rädda Piteälven, visar inga tendenser på att mattas av. Under onsdagen passerades 5000 brev.
Planerna på att leda vatten från vår nationalälv till Norge väcker känslor. På några veckors tid har över 5000 brev skickats till näringsminister Maud Olofsson och miljöminister Andreas Carlgren. Som vi tidigare har rapporterat så är brevkampanjen en av de mest omfattande, till berörda departement, på väldigt många år. Med andra ord är varje protestbrev viktigt och den sammanlagda brevskörden blir ett allt tyngre beslutsunderlag.
Klicka här för att läsa mer och skicka ett protestbrev.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta