Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Över 7000 brev!

Brevkampanjen till regeringen har passerat 7000 brev. Hur länge kan beslutsfattarna blunda?(Foto. Morgan Fihn)

Nu har vi även passerat 7000 skickade protestbrev till regeringen. Hotet mot Piteälven har orsakat en flodvåg av brev till miljöminister Andreas Carlgren och näringsminister Maud Olofsson. Förmår de att blunda?
Piteälven är en av Sveriges fyra skyddade nationalälvar. För ett tag sedan kom det till vår kännedom att ett norskt bolag, Musken Center AB, tillsammans med Laponia Center AB, vill bygga ett vattenkraftverk. Planen är att bygga kraftverket i Norge och sedan mata detta med vatten från vår nationalälv, Piteälven. Älvräddarna och Fiskejournalen startade en brevkampanj för att protestera. Nu ha smått fantastiska 7000 brev gått iväg till regeringen. I samband med att brevkampanjen startade skickade även Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind och Älvräddarnas ordförande Christer Borg ett öppet brev till Andreas Carlgren och Maud Olofsson.  Med tanke på de över 7000 protestbreven, så är frågan hur länge de kan undvika att svara? Vi fortsätter väl mot 8000?
Klicka här för att läsa det öppna brevet och skicka ett eget protestbrev.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta