Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Över 7000 brev!

Brevkampanjen till regeringen har passerat 7000 brev. Hur länge kan beslutsfattarna blunda?(Foto. Morgan Fihn)

Nu har vi även passerat 7000 skickade protestbrev till regeringen. Hotet mot Piteälven har orsakat en flodvåg av brev till miljöminister Andreas Carlgren och näringsminister Maud Olofsson. Förmår de att blunda?
Piteälven är en av Sveriges fyra skyddade nationalälvar. För ett tag sedan kom det till vår kännedom att ett norskt bolag, Musken Center AB, tillsammans med Laponia Center AB, vill bygga ett vattenkraftverk. Planen är att bygga kraftverket i Norge och sedan mata detta med vatten från vår nationalälv, Piteälven. Älvräddarna och Fiskejournalen startade en brevkampanj för att protestera. Nu ha smått fantastiska 7000 brev gått iväg till regeringen. I samband med att brevkampanjen startade skickade även Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind och Älvräddarnas ordförande Christer Borg ett öppet brev till Andreas Carlgren och Maud Olofsson.  Med tanke på de över 7000 protestbreven, så är frågan hur länge de kan undvika att svara? Vi fortsätter väl mot 8000?
Klicka här för att läsa det öppna brevet och skicka ett eget protestbrev.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta