[/caption] " /> Överlägsen metod för kall öring | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Överlägsen metod för kall öring

Bombardafisket är ruskigt effektivt. Jens Bursell bjuder på detaljerna som ger fler hugg. (Foto: Jens Bursell)

När vattnet är riktigt kallt är det inte mycket som slår en långsamt pulserande fluga, serverad precis framför nosen på fisken. Lösningen heter bombarda. I fiskejournalen nummer 3 avslöjar vår medarbetare Jens Bursell knepen för att lyckas.
Det första
Med spinnspö och bombarda får du bättre kastlängder och söker av större ytor. Det betyder att du får chansen att presentera flugan för många fler fiskar, särskilt när de står jämnt fördelade långt ut.
I senaste Fiskejournalen bjuder Jens Bursell på heta tips för att komma till tals med köldstela öringar.
Här kan du bläddra i senaste numret.
I vår webb-tv finns massor av öringfilmer, klicka här och sök på havsöring.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta