Du kanske har varit med om att en gädda hugger abborren som du drillar, eller att en hälleflundra nafsar på sejen som du krokat? 16-åriga Amanda Ådnebergli hade nyligen en dragkamp med något betydligt mer sensationellt – nämligen en bläckfisk. " /> Amanda hade dragkamp med bläckfisk om bytet – se videon! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Det visade sig vara en bläckfisk som lagt armarna om bytet. Foto: Privat
Amanda hade dragkamp med bläckfisk om bytet – se videon!

Du kanske har varit med om att en gädda hugger abborren som du drillar, eller att en hälleflundra nafsar på sejen som du krokat? 16-åriga Amanda Ådnebergli hade nyligen en dragkamp med något betydligt mer sensationellt – nämligen en bläckfisk.

Både vi på Fiskejournalen och många andra reagerade när Amanda Ådnebergli lade ut sitt ovanliga fiskafänge på sociala medier. Hon och hennes farbror Ove fiskade på 80 meters djup utanför Lindesnes, när plötsligt en bläckfisk uppenbarade sig vid vattenytan. Den hade bestämt sig för att lägga armarna om Amandas byte, och bjöd på en dragkamp i flera omgångar.

– När jag drog upp så visste jag inte vad det var. Först när den kom närmare såg vi att det var en bläckfisk. Det hade börjat äta på de första fisken, och när vi drog loss den över vattenytan så gav den sig på nästa fisk, berättar Amanda för norska Fiskeavisen.

Det är inte unikt att fiskare lyckats få bläckfisk på kroken, men att någon lyckats fånga det hela på film har vi inte hört talas om tidigare. Här kan du se videoklippet på Amandas dragkamp med bläckfisken.

Läs om fler spännande fångster från Norge:

https://www.fiskejournalen.se/landfangade-superfiskar-fran-klassiska-saltstrommen/

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta