Du kanske har varit med om att en gädda hugger abborren som du drillar, eller att en hälleflundra nafsar på sejen som du krokat? 16-åriga Amanda Ådnebergli hade nyligen en dragkamp med något betydligt mer sensationellt – nämligen en bläckfisk. " />
Annons
Amanda hade dragkamp med bläckfisk om bytet – se videon! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige Anders Lundin
Det visade sig vara en bläckfisk som lagt armarna om bytet. Foto: Privat
Amanda hade dragkamp med bläckfisk om bytet – se videon!

Du kanske har varit med om att en gädda hugger abborren som du drillar, eller att en hälleflundra nafsar på sejen som du krokat? 16-åriga Amanda Ådnebergli hade nyligen en dragkamp med något betydligt mer sensationellt – nämligen en bläckfisk.

Både vi på Fiskejournalen och många andra reagerade när Amanda Ådnebergli lade ut sitt ovanliga fiskafänge på sociala medier. Hon och hennes farbror Ove fiskade på 80 meters djup utanför Lindesnes, när plötsligt en bläckfisk uppenbarade sig vid vattenytan. Den hade bestämt sig för att lägga armarna om Amandas byte, och bjöd på en dragkamp i flera omgångar.

– När jag drog upp så visste jag inte vad det var. Först när den kom närmare såg vi att det var en bläckfisk. Det hade börjat äta på de första fisken, och när vi drog loss den över vattenytan så gav den sig på nästa fisk, berättar Amanda för norska Fiskeavisen.

Det är inte unikt att fiskare lyckats få bläckfisk på kroken, men att någon lyckats fånga det hela på film har vi inte hört talas om tidigare. Här kan du se videoklippet på Amandas dragkamp med bläckfisken.

Läs om fler spännande fångster från Norge:

https://www.fiskejournalen.se/landfangade-superfiskar-fran-klassiska-saltstrommen/

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Det protesterades mot både odlingsindustrin och oljeindustrin i Oslo. Foto: Från Extinction Rebellion Norways Facebooksida
Aktivister i klistret – limmade fast sig mot laxodlingar

Den norska laxodlingsindustrin stöter på patrull även inom det egna landets gränser. På måndagen limmade aktivister från gruppen Extinction Rebellion fast sig vid ingången till Närings- och fiskeridepartementet i Oslo.

Det hela handlade om en protest mot odlingsindustrin, och om hur den anses vara oetisk och till skada för både havsmiljön och den vilda laxen. Det var tre aktivister, utklädda till laxar, som hade limmat fast sig, och bredvid stod grupper med plakat och förde fram sina budskap. Polispatruller, till både fots och till häst, skickades till platsen för att övervaka situationen. 

– Vi hoppas att de blir arresterade, sa Cinta Hondsmerk från Extinction Rebellion till norska TV 2.
Anledningen till den önskan var att det i så fall skulle ge protesten större uppmärksamhet, och att de i grund och botten var beredda att ge upp sin frihet för sakens skull.

Upplösningen på dramat framgick inte av TV 2:s rapportering under måndagen, men här kan du se bilder från händelsen. Samtidigt som aktionen mot Närings- och fiskeridepartementet pågick en rad andra protester i Oslo, bland annat med budskapet att oljeåldern är över och att samhället måste göra en grön omstart.

Du kanske även gillar detta