D " /> Överraskningen när dagens andra 10-plussare drogs upp | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Andy med nr 1.
Överraskningen när dagens andra 10-plussare drogs upp

D

Andy med nummer 2, som alltså var samma.

et är inte på något sätt en unik händelse – men det är ändå både fascinerande och hoppfullt när det händer. Att fånga en och samma storgädda två gånger samma dag!

Det var Andy i Big Fish Sweden som fick vara med om händelsen under helgens fisketur. Inom loppet av endast en timme (!) fångade han samma gädda två gånger. Den glupska fisken vägde 10.26 kilo och var 116 centimeter lång.

Här beskriver fångstmannen hur det gick till:

”Jag var som vanligt ute väldigt tidigt på morgonen. Jag var på ett ställe där jag tidigare fått flera 10 plussare så jag hade relativt höga förväntningar trots att det hade kommit 2-3 decimeter snö under två dagar. Även denna morgon snöade det kraftigt så jag tänkte att den första huggperioden kommer troligtvis att vara något försenad. Så blev också fallet. Runt 9.30 så fick jag ett napp bara 5 meter från mitt basläger, bara någon meter utanför en vasskant. Jag såg direkt att linan rullade ut på ett typiskt storgäddmaner så jag satte mothugget och kände direkt att det var en bättre fisk. När jag såg huvudet i hålet första gången så var jag omgående ganska övertygad om att det var en 10-plussare. Efter en odramatisk landning så visade det sig att hon var 116 cm lång och vägde 10,26 kg.

Mindre än en timme senare får jag ett fäll på spöt längst bort ute på djupare vatten cirka 150 meter bort. Även här såg jag att linan rullade ut på ett sånt självsäkert sätt som alla vana ismetare känner igen som storgädda. Återigen snabbt mothugg och tunggung. Efter några härliga rusningar så kom hon upp i hålet och landades odramatiskt och dagens andra plussare var säkrad tänkte jag. Jag hade då ingen tanke på att det var samma fisk eftersom vågen nu visade på 10.5 kg men när jag märkte att längden var 116 cm reagerade jag och såg då att det var samma fisk. Hon var lätt att känna igen på huvudet och jag konstaterade att det var samma gädda som tidigare”.

Andy berättar att han faktiskt blev lite besviken, men att det samtidigt var väldigt roligt att se att catch&release fungerar väldigt bra.

Läs om fler storgäddor:

Svårslagen jättegädda för Andreas Hedin

 

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta