Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Överträffad av sonen

Janne Franzén blev grundligt besegrad i den interna familjekampen – men han är glad ändå. Det blev ju både nytt personbästa och en gädda att anmäla till 100-klubben!
Janne Franzén skriver att han fick sin hittills största gädda när han var ute med sonen Glenn och fiskade på Norra Vättern i slutet av april. Därmed torde de flesta ha listat ut att Glenn är just den Glenn Franzén som klippte en ”nästan-rekord-gädda” vid det här tillfället. 18,78 kilo vägde den mäktiga pjäsen så det är klart att pappas sjukilos såg klen ut i jämförelse.
”Det var ett personligt rekord för min del och en 100-klubbare i alla fall”, skriver Janne om gäddan som mätte 101 centimeter och vägdes till 7,2 kilo. Ingen dålig fisk, men det beror förstås på vad man jämför med…
Svenne Andersson

Janne Franzén med nytt personligt rekord – men gäddan var en lilleputt, jämfört med den sonen fick.

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta