[/caption] " /> På jakt efter "spöknät" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
På jakt efter ”spöknät”

Varje år förlorar svenska yrkesfiskare 165 kilometer nät i Östersjön.(Bild/källa: Spöknät i Östersjön/Joakim Odelberg)

I sommar görs en samlad insats för att hitta och bärga så kallade spöknät i Östersjön. Det är Det är fisknät som blivit kvar i i havet och fortsätter fånga fisk till ingen nytta. Bakom initiativet står Håll Sverige Rent och KIMO Baltic Sea.
Enligt tidigare beräkningar tappas 167 kilometer garn i svenska delen av Östersjön varje år. Nu vill Håll Sverige Rent och Kimo Baltic Sea få en klarare bild om omfattningen, berättar man i ett pressmeddelande.
Man kommer också att genomföra skräpmätningar på tio stränder längs svenska kusten och ytterligare fem stränder runt Östersjön. Resultatet från arbetet kommer att presenteras i höst.
Läs tidigare notiser om spöknät.
Här nedan kan du se en dokumentär i ämnet.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
22 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta