[/caption] " /> På rätt sida 100-strecket | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
På rätt sida 100-strecket

Pelle Carlsson från Borås anmäler sin sjätte 100-klubbare.

Pelle Carlsson tog med sin lillebror på gäddfiske i Västersjön utanför Borås. Efter att mest ha fått smågäddor högg två riktigt fina exemplar. En av gäddorna anmäls nu till 100-klubben.
När Pelle Carlsson från Borås kom fram till spöet där en gädda huggit var rullen nästan tömd på lina. Pelle och hans bror hade metat mörten ungefär en meter under iskanten där bottendjupet var åtta meter. Nu skenade en gädda iväg med mörten i full fart.
– Jag gjorde ett snabbt mothugg och den satt, berättar Pelle i sin anmälan.
Fisken mättes till 102 centimeter innan den släpptes tillbaka i Västersjön.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta