Pangstart i Danmark

Med Hardy spö och rulle tämjde Kurt Johannesson en av årets fluglaxar i Danmark.

Den danska laxfiskesäsongen har fått en pangstart – bland annat med den här drömfisken från Storån. Den mäktiga laxen på 18,2 kilo fångades på fluga av Kurt Johannesen.
Kurt är en av de drivande krafterna i Holstebro og Omegns fiskeriforening som jobbat hårt med att återställa Storån till ett bra laxvatten. Så man kan väl säga att få är mera förtjänta av en storlax än vad han är.
Premiärfisket i de danska laxåarna sker den 1 april och dagen efter var Kurt på plats, tillsammans med några fiskekompisar och sonen Pauli. Kurt satsade på ett ställe där han i fjol tappade en stor fisk och det dröjde inte många minuter innan han fick ett bastant hugg på en variant av ”Mörrumskändisen” Ullsocken.
Laxen ville inte alls umgås med Kurt och drog iväg i ett hundrameters utras så att Hardy Caspapediarullen gav ifrån sig ett högljutt klagotjut. Efter ett kort stopp drog laxen ytterligare 40 meter innan den började lugna ner sig. Kurt fick kuta efter fisken och så småningom kunde han börja drilla den trött på kortare lina. Sonen Pauli var behjälplig vid landningen och till slut kom laxen på land. Där mättes den till 125 centimeter och vägdes till 18,2 kilo.
Svenne Andersson


Annons
AKTUELLT

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...