Pär Lindberg – ny säljchef för Abu Garcia

Abu Garcias nya säljchef som vi är vana att se honom - med ett leende och en stor fisk i händerna. Foto: Thomas Lewart

Fiske- och branschprofilen Pär Lindberg tillträder snart som ny försäljningschef för Abu Garcia Sverige. Därmed efterträder han Olle Lidesjö, som efter 32 hedersamma branschår väljer att gå i pension.

Pär börjar sin nya tjänst redan nästa vecka, och lär få se många bekanta ansikten hälsa honom välkommen. Han har nämligen arbetat i företaget tidigare, men då som europeisk produktchef för varumärket Abu Garcia.
– Det är riktigt kul att komma tillbaka till Abu. Dels för att det är ett gammalt fint företag med fantastiska varumärken som Abu Garcia och Berkley på topp på spinn och haspel, Hardy och Greys på fluga samt Penn på saltvattenssidan. Men framförallt är jag glad att få återse mina tidigare kollegor igen. Det är en fantastiskt bra sammanhållning hos Abu i Sverige och det gäller även Abu-teamet av proffsfiskare, som avgående försäljningschefen Olle Lidesjö knutit till företaget. Jag hade helst velat arbeta parallellt med min gode vän Olle Lidesjö, som gjort ett fantastiskt bra jobb med Abu, men då han bestämt sig för att gå i pension får jag i stället axla hans roll framöver, berättar Pär.

Det lär han säkert klara av med den äran. Men kommer han även fortsättningsvis att få tid till de uppskattade fiskereportage han skämt bort oss med genom åren?
– Mitt skrivande kommer jag inte att lägga på hyllan även om reportagen blir något färre än tidigare. På hotellrummet i Karlshamn kommer jag under kvällstid att skriva nya och spännande fiskereportage för Fiskejournalen. Så håll utkik även framöver för mina berättelser och fisketips i Sveriges största kommersiella fisketidning – Fiskejournalen!

Det ser vi fram emot. Vi önskar Pär all lycka med den nya och spännande tjänsten! Och lyfter på fiskehattarna för Olle!

Hans Hällman

 

Annons
AKTUELLT

Unik film på fiskar i djupet

Två personer i en miniubåt fick nyligen syn på något märkligt utanför Azorernas kust och satte på kameran. Resultatet blev en helt unik film på två djuphavsmarulkar som parar sig.

Rafflande sista veckor i Artjakten!

Det är otroligt jämnt och ovisst i Artjakten med bara två veckor kvar av tävlingen. Just nu leder Gustav Nyström från Bråtaviken med 46 fångade fiskarter i sommar. Men bakom honom jagar närmast Erik Maripuu med 43 arter och Pelle Hjelm som vunnit tävlingen en gång tidigare på 41 arter. Bästa tjej ligger fyra och

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Del 2: Arbetar ditt parti för sportfiskets bästa?

Ska fiske- och miljövård avgöra var du lägger din röst i det kommande riksdagsvalet? Kanske inte enbart, men en kvalificerad gissning är att du som läser den här texten månar om just detta. För att ge dig en fingervisning har vi frågat riksdagspartierna var de står i sex frågor av yttersta vikt för svenskt sportfiske.

Makrillfilé på nolltid!

Makrillen hugger nu bra längs västkusten och smakar dessutom ljuvligt på tallriken. Men vet du hur man får bort de retfulla benen? Om inte så kommer hjälpen här!

Håkan Otterberg firar 30!

30 år är ingen ålder, men 30 år på samma arbetsplats är minsann en bedrift. Den 15 augusti 1988 startade Håkan Otterberg sin anställning på Fiskejournalen och än idag är han trogen tidningen. Många annonsörer är bekant med Håkans muntra stämma eftersom han sedan starten varit annonssäljare och fyllt tidningen med fiskebranschens budskap. Länge var

Anti-skatbo-tricket!

Alla som fiskar med multirulle har varit med om det. Överslaget, professional overrun eller som vi ofta säger – skatboet. Man kan stå där i timtal, oftast när fisket är som hetast och försöka hitta rätt linände att dra i. Oftast slutar det med att saxen eller kniven får göra sitt. Nu finns det en

Del 1: Arbetar ditt parti för sportfiskets bästa?

Ska fiske- och miljövård avgöra var du lägger din röst i det kommande riksdagsvalet? Kanske inte enbart, men en kvalificerad gissning är att du som läser den här texten månar om just detta. För att ge dig en fingervisning har vi frågat riksdagspartierna var de står i sex frågor av yttersta vikt för svenskt sportfiske

Håll koll på dina “hotspots”

Med en Garmin Tactix Charlie runt handleden behöver du inte vara orolig för för att du ska missa något. Multisportklockan har både GPS och GLONASS-mottagare, topografiska kartor pulsmätare och 46 inbyggda appar. När du parat ihop Charlie med en kompatibel smartphone kan du ta emot samtal, SMS, e-mail, kalenderaviseringar och notifikationer direkt på handleden. Infattning

Vithaj chockar fiskare

Här ser du en fantastisk uppvisning av en krokad vithaj utanför den amerikanska östkusten. Förvånade turister kunde först se sin fångst ätas upp – och därefter syna en hoppande vithaj!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...