" /> Pär tog hem Grand Slam | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Pär tog hem Grand Slam

Pär Olsson från Torsby tog hem Grand Slam Cup – och nu väntar en heldag med fiskelegenden Stefan ”Trumman” Trumstedt.
Grand Slam Cup är nu avslutade och vi kan konstatera att intresset för tävlingen har varit mycket stort. Nästan 200 anmälningar har kommit in under tre månader. Dessa är fördelade ganska jämnt mellan de tre arterna gädda, gös och abborre. Flest anmälda fiskar blev i gäddklassen där kvalvikten låg på åtta kilo. Abborre med kvalvikten ett kilo blev arten där minst antal anmälningar kom in.
Totalt kommer vi att belöna tretton predatorfiskare som klarade av varsin Grand Slam. Priset blir en tuff keps från CWC. I varje artklass belönas den som fångat den största fisken. Mr Abborre blev Erik Hoffman från Täby med en fisk på 1860 gram, Mr Gös blev Hans Peltonen från Rundvik med fisk på 8522 gram och Mr Gädda blev Johnny Hjalmarsson från Örebro med gädda på 15080 gram. Alla tre tar hem varsin fiskeutrustning från CWC i prisklassen 6500-7000 kronor.
Vi har också fått en totalsegrare som heter Pär Olsson från Torsby. Pär blir Mr Grand Slam och vinner en cool fiskejacka, ett fiskeset i samma prisklass som artsegrarna, samt en oförgömlig fiskedag med Stefan ”Trumman” Trumstedt från CWC.
Vi lottar också ut en massa priser till de som anmält fisk till cupen. Dessa pristagare kommer att presenteras senare.
Palle Sköldblom

Pär Olsson från Torsby vann Grand Slam Cup – bland annat tack vare den här fina abborren på 1840 gram.

Pär Olsson från Torsby vann Grand Slam Cup – bland annat tack vare den här fina abborren på 1840 gram.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta