Pär tog hem Grand Slam

Pär Olsson från Torsby tog hem Grand Slam Cup – och nu väntar en heldag med fiskelegenden Stefan ”Trumman” Trumstedt.
Grand Slam Cup är nu avslutade och vi kan konstatera att intresset för tävlingen har varit mycket stort. Nästan 200 anmälningar har kommit in under tre månader. Dessa är fördelade ganska jämnt mellan de tre arterna gädda, gös och abborre. Flest anmälda fiskar blev i gäddklassen där kvalvikten låg på åtta kilo. Abborre med kvalvikten ett kilo blev arten där minst antal anmälningar kom in.
Totalt kommer vi att belöna tretton predatorfiskare som klarade av varsin Grand Slam. Priset blir en tuff keps från CWC. I varje artklass belönas den som fångat den största fisken. Mr Abborre blev Erik Hoffman från Täby med en fisk på 1860 gram, Mr Gös blev Hans Peltonen från Rundvik med fisk på 8522 gram och Mr Gädda blev Johnny Hjalmarsson från Örebro med gädda på 15080 gram. Alla tre tar hem varsin fiskeutrustning från CWC i prisklassen 6500-7000 kronor.
Vi har också fått en totalsegrare som heter Pär Olsson från Torsby. Pär blir Mr Grand Slam och vinner en cool fiskejacka, ett fiskeset i samma prisklass som artsegrarna, samt en oförgömlig fiskedag med Stefan ”Trumman” Trumstedt från CWC.
Vi lottar också ut en massa priser till de som anmält fisk till cupen. Dessa pristagare kommer att presenteras senare.
Palle Sköldblom

Pär Olsson från Torsby vann Grand Slam Cup – bland annat tack vare den här fina abborren på 1840 gram.

Pär Olsson från Torsby vann Grand Slam Cup – bland annat tack vare den här fina abborren på 1840 gram.

Annons
AKTUELLT

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Tidernas 3 bästa gäddbeten

Genom att gräva bland 40 000 storfångster i Recordfiskregistret och Storfiskregistret har Fiskejournalen tagit fram de tre beten som fångat flest storgäddor, alltså gäddor över 7,5 kilo. Om du vill ha en storgädda, är det vobbler som gäller, enligt statistiken. På tredje plats finner vi en klassiker, nämligen Hi-Lo från ABU. Men det var stor

Fiskare varnas för flygande bläckfisk

Exotiska flygbläckfiskar har dykt upp längs den svenska västkusten. Den ovanliga gästen kan flyga uppemot 20 meter så fiskare bör se upp, menar Kennet Lundin på Naturhistoriska museet.

Jätterymning av lax i Chile

Stormbyar ledde till att drygt 900 000 laxar nyligen rymde från en laxodling i södra Chile. Omkring 250 000 rymlingar har hittills fångats in. Fisken är inte lämplig som föda och eftersom den inte förekommer naturligt i området är oron stor för ekologiska problem.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...