" />
Annons
Påsklovsfiska i Malmö och Lund | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Sportfiskarna satsar på framtidens fiskare.
Påsklovsfiska i Malmö och Lund

Påsklovet närmar sig och Sportfiskarna har laddat upp med spännande barn- och ungdomsaktiviteter i både Malmö och Lund.

Sportfiskarna storsatsar på att väcka ett fiskeintresse hos barn och ungdomar. Knappt har all utlånad utrustning från sportlovet hunnit torka innan nästa lov står vid dörren.

På måndag inleds påsklovet och då blir det vårfiske efter Malmö kanals beryktade abborrar. Programmet startar klockan 10:00 på bryggan vid Slottsträdgården och fisket pågår fram till 15’:00. Samma upplägg erbjuds även på tisdagen.

På onsdag och torsdag är det fiske i Rögle dammar som gäller. Där kommer det att grillas korv och fiskas efter flera olika arter. Tiderna är 10:00-15:00.

Duktiga ungdomsledare kommer att finnas på plats och utrustning finns att låna.

Läs mer om aktiviteterna här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Forskare och myndighet är oense kring vad som orsakar fiskdöd i exempelvis Ljungan.
Stor oenighet: Vad orsakar egentligen fiskdöden?

Tiaminbrist, sjukdomar som återkommer med jämna mellanrum eller högre temperaturer? Det råder oenighet kring vad som orsakar fiskdöd i de svenska Östersjöälvarna. Även myndigheter och forskare är oense.

Återigen går larmen om döda och sjuka fiskar i svenska älvar, även om det faktiskt rapporteras om låg dödlighet i vissa vatten, till exempel Råneälven.
Mest i fokus har Ljungan hamnat, där Fiskejournalen redan rapporterat om döda havsöringar och oroliga sportfiskare.
Frågan är då vad som orsakar fiskdöden? Statens veterinärmedicinska anstalt menar att en av orsakerna är högre vattentemperaturer.
– Det handlar om ett samspel mellan individen, miljön och det som framkallar sjukdomen, i det här fallet svamp, säger tillförordnade statsveterinären Charlotte Axén på Statens veterinärmedicinska anstalt till SVT.

Men den förklaringen möts av hård kritik.
– Jag tycker att det finns ganska goda belägg för att det beror på brist på ämnet tiamin. Om fiskdöden skulle bero på vattentemperaturen borde laxar söderut drabbas hårdare än de i norr, men så är det inte.
Det säger Stellan Hamrin, som är fiskforskare, tidigare chef på Sötvattenslaboratoriet och före detta fiskexpert på miljödepartementet, till SVT. Här ser du inlägget om oenigheten.
På Fiskejournalen kan du också läsa en färsk debattartikel i ämnet!

Du kanske även gillar detta