" /> Påskpimpel gav drömabborre | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Erik Granberg med sin fantastiska abborre på 49 centimeter. Foto: Steffen Ekelund
Påskpimpel gav drömabborre

Erik Granberg valde att lägga en del av påskfirandet på en mindre sjö i jakten på abborre. Det gjorde han rätt i. Redan i andra hålet blev det jackpot med en romstinn hona på hela 49 centimeter!

Vad Eriks drömfisk vägde kan vi bara gissa oss till, eftersom han lät vågen stanna hemma och snabbt ville återutsätta den vackra fisken. Men att det är fråga om en riktigt praktabborre råder det inget tvivel om.

Här kommer Eriks egen berättelse om den mäktiga fångsten.
– Det är påsk och isen ligger tjock på alla sjöar i närheten, och när man är fiskesugen så får man göra det bästa av situationen. På vintern brukar jag ismeta gädda, men den här dagen ville jag pimpla abborre. Pimpelfiske är inte min starka sida men det kan vara kul ibland, så jag tog mina pirkar och åkte ut på en sjö tillsammans med en kompis där vi tidigare fått ganska bra med abborre i mellanstorlek. Vågen följde dock inte med eftersom jag inte förväntade mig något större än 8-9 hekto. Det skulle jag få ångra. Min första fisk tog i det andra borrade hålet och när jag fick syn på den första gången tyckte jag den såg ut som en sutare. Men sen såg jag att det var en sjukt stor abborre!

”när jag fick syn på den första gången tyckte jag den såg ut som en sutare. Men sen såg jag att det var en sjukt stor abborre!”

Det var knappt jag fick upp den ur hålet. Men det gick till slut och fisken mättes till 49 centimeter. Vikten får jag aldrig reda på, då det kändes viktigare att låta en fisk i den storleken leva vidare.  Men den var i fin kondition, och full med rom. Det är nog inte sista gången jag fiskar i den sjön!

”Det är nog inte sista gången jag fiskar i den sjön!”

Foto: Steffen Ekelund

Vi tackar för rapporten och gratulerar till en fantastisk fisk!

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu uppmanas både svenska tjejer och killar att söka till utbildningen i Kiruna. Foto: Anders Lundin
Sökes: Fler svenska fiskare till utbildning i Kiruna

Satsningen med en internationell utbildning för fiskeguider i Kiruna visade sig vara helt rätt. Det har nämligen strömmat in anmälningar från Europa inför starten. Nu efterlyses dock fler svenska flertagare.

Det är en entusiastisk Dan Mella som ringer till Fiskejournalens redaktion. Han är samordnare i projektet Fishing Kiruna Lapland, och en av frontfigurerna för den nya fiskeguideutbildningen, som går under namnet Kiruna Fishing School.

Utbildningen är 1-årig och startar 2 augusti och pågår till 29 juli 2022.
– Det har varit ett stort intresse för utbildningen från andra länder, vilket såklart känns fantastiskt. Däremot inser vi att budskapet kanske inte riktigt gått fram i Sverige, eftersom vi har få anmälningar härifrån, berättar Dan Mella.

Hans uppmaning till Fiskejournalens läsare är därför att sprida ordet om utbildningen, så att även intresserade svenskar kan haka på detta spännande tåg redan i höst.
– Kiruna har haft en positiv utveckling inom besöksnäringen senaste 10 åren inte minst genom Icehotel som en världsattraktion. Kiruna är enligt mig den bäst lämpade platsen för en sådan utbildning. Vi har sju fritt strömmande älvar, cirka 6 000 sjöar och enorma arealer med fjäll, skog och i synnerhet ett fantastiskt fiske. Förutom ovan nämnda tillgångar har Kiruna en utvecklad infrastruktur på plats, betonar Dan Mella.

Här kan du läsa mer om Kiruna Fishing School, och hur du anmäler dig!

Du kanske även gillar detta