Påskpimpel gav drömabborre

Erik Granberg med sin fantastiska abborre på 49 centimeter. Foto: Steffen Ekelund

Erik Granberg valde att lägga en del av påskfirandet på en mindre sjö i jakten på abborre. Det gjorde han rätt i. Redan i andra hålet blev det jackpot med en romstinn hona på hela 49 centimeter!

Vad Eriks drömfisk vägde kan vi bara gissa oss till, eftersom han lät vågen stanna hemma och snabbt ville återutsätta den vackra fisken. Men att det är fråga om en riktigt praktabborre råder det inget tvivel om.

Här kommer Eriks egen berättelse om den mäktiga fångsten.
– Det är påsk och isen ligger tjock på alla sjöar i närheten, och när man är fiskesugen så får man göra det bästa av situationen. På vintern brukar jag ismeta gädda, men den här dagen ville jag pimpla abborre. Pimpelfiske är inte min starka sida men det kan vara kul ibland, så jag tog mina pirkar och åkte ut på en sjö tillsammans med en kompis där vi tidigare fått ganska bra med abborre i mellanstorlek. Vågen följde dock inte med eftersom jag inte förväntade mig något större än 8-9 hekto. Det skulle jag få ångra. Min första fisk tog i det andra borrade hålet och när jag fick syn på den första gången tyckte jag den såg ut som en sutare. Men sen såg jag att det var en sjukt stor abborre!

”när jag fick syn på den första gången tyckte jag den såg ut som en sutare. Men sen såg jag att det var en sjukt stor abborre!”

Det var knappt jag fick upp den ur hålet. Men det gick till slut och fisken mättes till 49 centimeter. Vikten får jag aldrig reda på, då det kändes viktigare att låta en fisk i den storleken leva vidare.  Men den var i fin kondition, och full med rom. Det är nog inte sista gången jag fiskar i den sjön!

”Det är nog inte sista gången jag fiskar i den sjön!”

Foto: Steffen Ekelund

Vi tackar för rapporten och gratulerar till en fantastisk fisk!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...