Patrik Gundler är inte den som skriker efter en plats i rampljuset. Men nu hamnar han där ändå. Det är svårt att undvika när det visade sig att han fångat en av de absolut största gäddorna i Sverige under 2018. " /> Patrik berättar om praktgäddan på 17,2 kilo | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Patrik Gundlers gris på fantastiska 17,2 kilo.
Patrik berättar om praktgäddan på 17,2 kilo

Patrik Gundler är inte den som skriker efter en plats i rampljuset. Men nu hamnar han där ändå. Det är svårt att undvika när det visade sig att han fångat en av de absolut största gäddorna i Sverige under 2018.

132 centimeter lång gädda i båten.

Patrik har funderat länge på om han verkligen ska träda fram med sin jättegädda som han fångade i höstas. Den är inte registrerad i Sportfiskarnas storfiskeregister ännu, och han har inte bestämt sig ännu om han ska göra det. Men en liten fångstberättelse går han ändå med på att leverera, utan att gå in specifikt på var han fångade sin drömfisk på 17240 gram och hela 132 cm.

”Det var en stilla höstdag med strålande sol och bleke. Både jag och båtkamraten för dagen Tony Kvarnström visste att det kunde bli tufft. Dock vet vi att under sådana här förhållanden har det kommit stora fiskar förr. Vi sjösätter våra betesfiskar och börjar samtala om allt mellan himmel och jord i vanlig ordning. Morgonen flyter på utan ett pet på våra betesfiskar. När klockan börjar närma sig 12 så får mitt innerspö ett hugg. Jag väntar 10–15 sekunder innan jag sätter in mothugget. Båten går sakta framåt men kränger till vid mothugget. Tänkte inte allt för mycket på hur stor den var mer än att det var en bra fisk. Två–tre gånger dök hon ner till botten igen, och sedan visade hon sig vid båten. När fisken vänder sidan till ser jag att den är väldigt hög. Vänder henne snabbt och in i håven. Vi gör loss krokarna, föbereder piketuben och lägger gäddan där tills vi fått ordning på alla saker som behövs för dokumentation. När hon väl är i vågsäcken och fisken är över 17 kilo fattar ingen utav oss någonting, inte vid mätningen heller då höga/tjocka gäddor tenderar att se kortare ut än vad dem faktisk är”.

Vad var då känslan när ni summerade fiskens mått?

– Att vi har fått uppleva ett ögonblick som är få förunnat och vi kommer båda att leva på den här stunden ett bra tag framöver!

Tack för berättelsen och grattis i efterskott säger Fiskejournalen!

Läs fler roliga nyheter:

Fiskejournalen köper Fiskefeber

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta