Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Pb i sista stund

Det var verkligen i sista minuten, eller i alla fall sista dagen, som Markus Nyman klippte till med nytt personbästa på abborre. Fångad dagen innan förbudet i Kalmarsund.
Välkände specimenfiskaren Markus Nyman från Falköping bestämde sig för att satsa ett par dagar i Kalmarsund innan förbudet den 1 april. Med massor av fina småmörtar i bagaget kände sig Markus och kompisarna förväntansfulla, men dom fick vänta ett tag på storabborrarna.
Morgonen den 31 mars grydde klar och kall, med trögt morgonfiske. Men så krokade Markus en tung fisk, som han först trodde var en gädda.
”Men snart känner jag tunga knyck och anar att det kan röra sig om en grym abborre. Minuten efter ploppar en gigantisk randig upp vid båten och allt går som det ska. Det är dock först när måttbandet avläses till 50 centimeter som jag inser att gamla perset på 2100 gram kan vara i fara”, skriver Markus i anmälan till Recordfisken.
Jodå, borren räckte till ett nytt pb som numera lyder på 2180 gram.
Svenne Andersson

Markus Nyman bekantar sig närmare med nya personbästat, en abborre på 2180 gram.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta