Pressrelease: " /> Pekskärmar från Lowrance | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Pekskärmar från Lowrance

Pressrelease:
Lowrance lanserar idag sin splitter nya pekskärm HDS Gen2 Touch. Denna kartplotter och multifunktionsdisplay bygger ut den redan existerande HDS® Gen2 serien och erbjuder båtägare mer möjligheter till integration, utforskning och navigation än någonsin förut.
Tillsammans med de prisvinnande egenskaper som gjort HDS till en av världens mest sålda multifunktionsdisplayer har HDS Gen2 Touch också nya mer användarvänliga, pekskärmar i 7, 9 och 12-tums storlekar.
Den nya Lowrance HDS Gen2 Touch-serien som kompletterar den nuvarande HDS Gen2 serien, innehåller funktioner med den bästa ekolodstekniken på marknaden med Bredbandsekolod och StructureScan HD redan inbyggt i enheten.

Lowrance HDS Gen2 Touch har kraftfull kartplotterkapacitet och fullständig integration av Lowrance omfattande utbud av produkter som bland annat innehåller den prisvinnande Bredbandsradarn och SonicHub som är en marin ljudanläggning. Detta innebär att all information som en båtägare behöver får de tillgång till genom sina fingertoppar!
Louis Chemi, COO för Lowrance, säger: ”Den nya HDS Gen2 Touch kombinerar alla fantastiska ekolods och navigationstekniker som en båtägare någonsin skulle vilja ha, i en smidig och lättanvänd pekskärm. Dessutom innehåller serien vår största display någonsin, den nya 12-tums HDS-12 Gen2 Touch.”
”Revolutionerande integrationsmöjligheter som HDS Gen2 Touch har, tillsammans med de inbyggda Bredbandsekolodet och StructureScan HD gör att båtägaren får ut det mesta av sin tur på vattnet.”
Lättanvänd pekskärm: Med en exceptionellt ljusstark (upp till 1500 NIT’s) skärm, erbjuder
HDS Gen2 Touch full flexibilitet för att kunna anpassa och konfigurera skärmen med möjlighet att se upp till fyra olika bilder samtidigt. Enkel pekskärm ger snabb panorering och zoomning. Menyerna är lätta att förstå sig på, mycket tack vare sina lättförståliga ikoner. HDS Gen2 Touch har också fem tryckknappar, för exempelvis zoom, vilket ger en lättanvänd produkt där båtägaren behåller kontrollen över produkten oavsett situation på sjön.
Toppmodern, inbyggd ekolodsteknik: HDS Gen2 Touch kombi-serie har förutom en kraftfull kartplotter dessutom inbyggt Bredbandsekolod och StructureScan HD. Användaren får fördelar från legendariska Lowrance ekolod med ekolodsbilder som ger prestanda med större känslighet, oslagbar klarhet och möjlighet att hitta fler mål.
Genom den inbyggda SideScan och DownScan ImagingTM erbjuds fullt sidoseende med fotoliknande bilder över det som är rakt under båten men också ut på både styrbord och barbord sida. Systemet innehåller TrackBackTM funktion, vilket ger möjlighet att gå tillbaka i ekolodshistorien för att granska, zooma in och titta närmare på bottenstrukturer, fiskar och märka specifika platser med en waypoint. För att undvika att förlora viktig ekolodsdata, fortsätter HDS Gen2 Touch spela in även när du använder TrackBackTM funktionen.
Alla HDS Gen2 Touch kombi-modeller är kompatibla med en 50/200 kHz givare för djupare havsfiske. Enheterna är också kompatibla med Airmar® inombords och genomgående givare med upp till 1 kW effekt.
Kraftfull navigation: HDS Gen2 Touch har en mycket precis positionering då den har en inbyggd GPS antenn med möjlighet att koppla in en extern 5 Hz GPS antenn. Alla modeller har standard SD kortläsare och är kompatibla med Navionics sjökort. Navionics Platinum+ kartor kan läsas i 3D perspektiv, vilket tillför en extra dimension.
StructureMap: Funktionen möjliggör för användaren att kunna scanna över botten och sedan lägga högupplösta StructureScan HD bilder som ett lager på kartbilden. I realtid.
Enastående nätverk och intergration: NMEA 2000®, NMEA 0183® och Ethernet kompabilitet i HDS Gen2 Touch serien gör det möjligt för flertalet skärmar att bli kopplade i samma nätverk och dela all data. När man kopplar ihop en HDS Gen2 ekolod/kartplotter med en ren kartplotter så blir denna en fullt fungerande kombinationsenhet. Dessutom har 9 och 12-tum modellerna dubbla Ethernetportar för fler expansionsmöjligheter. De innehåller också två stycken SD kortläsare, samt en videoingång för undervattens- eller övervakningskamera.
Trådlös anslutning: Navico’s GoFree Wireless modul och app för Lowrance, Simrad och B&G, är beräknad att finnas tillgänglig i början av 2013. Detta innovativa tillbehör erbjuder trådlös anslutning och när modulen är inkopplad kan användaren ladda ner en Go Free-app till sin iPhone, iPad eller Android enhet för att kunna manövrera och se sina HDS Gen2 Touch skärmar. Den här modulen ansluts på nätverket vilket innebär att all information blir tillgänglig såsom motordata, bränsleförbrukning etc.
Från och med i dag (!) finns 7 tums modellerna tillgängliga på den svenska marknaden. 9 tums modellerna kommer att finnas tillgängliga för försäljning från första november och och 12-tums från första december. Rekommenderat ca pris för HDS-7M Gen2 Touch kartplotter är 11 950 kr.

Lowrance HDS Gen2 Touch multifunktionsdisplayer har två års garanti och stöds av Lowrance Advantage Service Program som gäller i fem år.
www.lowrance.com

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta