Pekskärmar från Lowrance

Pressrelease:
Lowrance lanserar idag sin splitter nya pekskärm HDS Gen2 Touch. Denna kartplotter och multifunktionsdisplay bygger ut den redan existerande HDS® Gen2 serien och erbjuder båtägare mer möjligheter till integration, utforskning och navigation än någonsin förut.
Tillsammans med de prisvinnande egenskaper som gjort HDS till en av världens mest sålda multifunktionsdisplayer har HDS Gen2 Touch också nya mer användarvänliga, pekskärmar i 7, 9 och 12-tums storlekar.
Den nya Lowrance HDS Gen2 Touch-serien som kompletterar den nuvarande HDS Gen2 serien, innehåller funktioner med den bästa ekolodstekniken på marknaden med Bredbandsekolod och StructureScan HD redan inbyggt i enheten.
Lowrance HDS Gen2 Touch har kraftfull kartplotterkapacitet och fullständig integration av Lowrance omfattande utbud av produkter som bland annat innehåller den prisvinnande Bredbandsradarn och SonicHub som är en marin ljudanläggning. Detta innebär att all information som en båtägare behöver får de tillgång till genom sina fingertoppar!
Louis Chemi, COO för Lowrance, säger: ”Den nya HDS Gen2 Touch kombinerar alla fantastiska ekolods och navigationstekniker som en båtägare någonsin skulle vilja ha, i en smidig och lättanvänd pekskärm. Dessutom innehåller serien vår största display någonsin, den nya 12-tums HDS-12 Gen2 Touch.”
”Revolutionerande integrationsmöjligheter som HDS Gen2 Touch har, tillsammans med de inbyggda Bredbandsekolodet och StructureScan HD gör att båtägaren får ut det mesta av sin tur på vattnet.”
Lättanvänd pekskärm: Med en exceptionellt ljusstark (upp till 1500 NIT’s) skärm, erbjuder
HDS Gen2 Touch full flexibilitet för att kunna anpassa och konfigurera skärmen med möjlighet att se upp till fyra olika bilder samtidigt. Enkel pekskärm ger snabb panorering och zoomning. Menyerna är lätta att förstå sig på, mycket tack vare sina lättförståliga ikoner. HDS Gen2 Touch har också fem tryckknappar, för exempelvis zoom, vilket ger en lättanvänd produkt där båtägaren behåller kontrollen över produkten oavsett situation på sjön.
Toppmodern, inbyggd ekolodsteknik: HDS Gen2 Touch kombi-serie har förutom en kraftfull kartplotter dessutom inbyggt Bredbandsekolod och StructureScan HD. Användaren får fördelar från legendariska Lowrance ekolod med ekolodsbilder som ger prestanda med större känslighet, oslagbar klarhet och möjlighet att hitta fler mål.
Genom den inbyggda SideScan och DownScan ImagingTM erbjuds fullt sidoseende med fotoliknande bilder över det som är rakt under båten men också ut på både styrbord och barbord sida. Systemet innehåller TrackBackTM funktion, vilket ger möjlighet att gå tillbaka i ekolodshistorien för att granska, zooma in och titta närmare på bottenstrukturer, fiskar och märka specifika platser med en waypoint. För att undvika att förlora viktig ekolodsdata, fortsätter HDS Gen2 Touch spela in även när du använder TrackBackTM funktionen.
Alla HDS Gen2 Touch kombi-modeller är kompatibla med en 50/200 kHz givare för djupare havsfiske. Enheterna är också kompatibla med Airmar® inombords och genomgående givare med upp till 1 kW effekt.
Kraftfull navigation: HDS Gen2 Touch har en mycket precis positionering då den har en inbyggd GPS antenn med möjlighet att koppla in en extern 5 Hz GPS antenn. Alla modeller har standard SD kortläsare och är kompatibla med Navionics sjökort. Navionics Platinum+ kartor kan läsas i 3D perspektiv, vilket tillför en extra dimension.
StructureMap: Funktionen möjliggör för användaren att kunna scanna över botten och sedan lägga högupplösta StructureScan HD bilder som ett lager på kartbilden. I realtid.
Enastående nätverk och intergration: NMEA 2000®, NMEA 0183® och Ethernet kompabilitet i HDS Gen2 Touch serien gör det möjligt för flertalet skärmar att bli kopplade i samma nätverk och dela all data. När man kopplar ihop en HDS Gen2 ekolod/kartplotter med en ren kartplotter så blir denna en fullt fungerande kombinationsenhet. Dessutom har 9 och 12-tum modellerna dubbla Ethernetportar för fler expansionsmöjligheter. De innehåller också två stycken SD kortläsare, samt en videoingång för undervattens- eller övervakningskamera.
Trådlös anslutning: Navico’s GoFree Wireless modul och app för Lowrance, Simrad och B&G, är beräknad att finnas tillgänglig i början av 2013. Detta innovativa tillbehör erbjuder trådlös anslutning och när modulen är inkopplad kan användaren ladda ner en Go Free-app till sin iPhone, iPad eller Android enhet för att kunna manövrera och se sina HDS Gen2 Touch skärmar. Den här modulen ansluts på nätverket vilket innebär att all information blir tillgänglig såsom motordata, bränsleförbrukning etc.
Från och med i dag (!) finns 7 tums modellerna tillgängliga på den svenska marknaden. 9 tums modellerna kommer att finnas tillgängliga för försäljning från första november och och 12-tums från första december. Rekommenderat ca pris för HDS-7M Gen2 Touch kartplotter är 11 950 kr.

Lowrance HDS Gen2 Touch multifunktionsdisplayer har två års garanti och stöds av Lowrance Advantage Service Program som gäller i fem år.
www.lowrance.com

Annons
AKTUELLT

Snart dags för Västerhavsveckan

Fiska, åka båt, paddla kajak och samla in spännande djur från havet är bara några av de aktiviteter som erbjuds under årets Västerhavsvecka. I år firas 10-årsjubileum och fler orter är någonsin medverkar med roliga, spännande och havsnära aktiviteter.

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...