pengar till fiskevård Många projekt med biotopvård för havsöring har stöttats av Fiskevårdsfonden.[/caption] " /> Pengar att söka för fiskevård 2014 | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Pengar att söka för fiskevård 2014
pengar till fiskevård

Många projekt med biotopvård för havsöring har stöttats av Fiskevårdsfonden.

Fiskeklubbar, fiskevårdsområden och andra föreningar som jobbar med lokal fiskevård kan nu börja ansöka om bidrag från Sportfiskarnas Fiskevårdsfond till projekt under 2014.
Fiskevårdsfonden tar emot ansökningar fram till 10 mars 2014. Bidrag från fonden kan främst sökas av sportfiskeklubbar och distrikt anslutna till Sportfiskarna. Syftet med Fiskevårdsfonden är att stödja projekt och insatser som långsiktigt gynnar sportfisket och fiskevården.
– Det ideella arbete som läggs ner runt om i landet på olika fiskevårdsprojekt är oerhört
värdefullt. Genom Sportfiskarnas Fiskevårdsfond, kan vi bidra till att täcka utgifter för exempelvis material, redskap, och resor, säger Anders Karlsson, fiskevårdsansvarig på Sportfiskarna.
Under de senaste åren har i regel 200 000 kronor årligen delats ut till olika fiskevårdsinsatser runt om i landet. Under 2013 delades dock hela 400 000 kronor ut till fiskevård då Sportfiskarnas styrelse tog beslut om en extra utdelning under hösten.
Bland sponsorerna till fonden märks bland annat Sportfiskemässan som satsar en del av varje inträdesavgift från mässan till fonden. Bidragen ur Fiskevårdsfonden har främst använts till praktiska fiskevårdsinsatser som till exempel biotopvård i vattendrag och längs kusten samt skapande av fiskvägar. Bidrag har även lämnats till inventering, märkningsförsök, utbildning och informationsinsatser.

– Vi hoppas på många bra projekt under 2014. Ansökan behöver inte vara komplicerad och Sportfiskarna hjälper gärna till med tips och råd, säger Anders Karlsson.
Ansökan för 2014 ska vara inlämnad senast 10 mars.
Information om Fiskevårdsfonden och ansökan finns på:
www.sportfiskarna.se under Miljö och fiskevård.

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta