Pengar att söka för fiskevård 2014

pengar till fiskevård

Många projekt med biotopvård för havsöring har stöttats av Fiskevårdsfonden.

Fiskeklubbar, fiskevårdsområden och andra föreningar som jobbar med lokal fiskevård kan nu börja ansöka om bidrag från Sportfiskarnas Fiskevårdsfond till projekt under 2014.
Fiskevårdsfonden tar emot ansökningar fram till 10 mars 2014. Bidrag från fonden kan främst sökas av sportfiskeklubbar och distrikt anslutna till Sportfiskarna. Syftet med Fiskevårdsfonden är att stödja projekt och insatser som långsiktigt gynnar sportfisket och fiskevården.
– Det ideella arbete som läggs ner runt om i landet på olika fiskevårdsprojekt är oerhört
värdefullt. Genom Sportfiskarnas Fiskevårdsfond, kan vi bidra till att täcka utgifter för exempelvis material, redskap, och resor, säger Anders Karlsson, fiskevårdsansvarig på Sportfiskarna.
Under de senaste åren har i regel 200 000 kronor årligen delats ut till olika fiskevårdsinsatser runt om i landet. Under 2013 delades dock hela 400 000 kronor ut till fiskevård då Sportfiskarnas styrelse tog beslut om en extra utdelning under hösten.
Bland sponsorerna till fonden märks bland annat Sportfiskemässan som satsar en del av varje inträdesavgift från mässan till fonden. Bidragen ur Fiskevårdsfonden har främst använts till praktiska fiskevårdsinsatser som till exempel biotopvård i vattendrag och längs kusten samt skapande av fiskvägar. Bidrag har även lämnats till inventering, märkningsförsök, utbildning och informationsinsatser.
– Vi hoppas på många bra projekt under 2014. Ansökan behöver inte vara komplicerad och Sportfiskarna hjälper gärna till med tips och råd, säger Anders Karlsson.
Ansökan för 2014 ska vara inlämnad senast 10 mars.
Information om Fiskevårdsfonden och ansökan finns på:
www.sportfiskarna.se under Miljö och fiskevård.

Annons
AKTUELLT

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...