Pengar från Havs- och vattenmyndigheten gör att  Sportfiskarna kan anlägga fler gäddfabriker. " /> Pengar till fler gäddfabriker | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Pengar från Hav ger fler gäddfabriker och mer gäddyngel. Foto: Sportfiskarna
Pengar till fler gäddfabriker

Pengar från Havs- och vattenmyndigheten gör att  Sportfiskarna kan anlägga fler gäddfabriker.
I den nya fiskevårdssatsningen kommer Sportfiskarna nu att ansvara för arbetet med att ta fram nya områden för anläggande av gäddfabriker. Projektet sker i samverkan med sju kustlänsstyrelser, från Blekinge i söder till Uppsala i norr, med länsstyrelsen i Stockholm som huvudman.
Fler gäddfabriker bidrar på ett påtagligt sätt till friskare fiskbestånd i friskare vatten, och till ett bättre fiske.
– Pengarna är ytterst välkomna, säger Lars Vallin, projektledare inom rovfiskprojektet.

 

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta