Nedräkningen inför Swedish Game Fair har inletts på allvar. Den kommande helgen samlas tiotusentals jägare och fiskare vid Tullgarns Slott – och en spännande nyhet är att det blir en extra satsning på ungdomar. " /> Perch Academy – satsning på unga under Swedish Game Fair | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Emma Lindgren och Sportfiskarna bjuder in till Perch Academy under Swedish Game Fair.
Perch Academy – satsning på unga under Swedish Game Fair

Nedräkningen inför Swedish Game Fair har inletts på allvar. Den kommande helgen samlas tiotusentals jägare och fiskare vid Tullgarns Slott – och en spännande nyhet är att det blir en extra satsning på ungdomar.

Det finns bland annat möjlighet för alla mellan 13–18 år att fördjupa sig i abborrfiskets ädla konst, under ledning av några erkända proffs. Det hela sker under konceptet Perch Academy, med organisationen Sportfiskarna som regissör.

– Det är ju en familjär mässa, och tidigare år har vi bland annat haft barnfiskeskola. Inför den här mässan tänkte vi göra en satsning på de äldre barnen, och då kom vi på Perch Academy, berättar Emma Lindgren på Sportfiskarna.

Det handlar helt enkelt om att proffsen lär ut sina bästa fisketips för abborre, och vid rodret står bland annat fiskeprofilen Adam Orre från CWC.

Alla som delar i Perch Academy får en goodiebag och även möjligheten att delta i en abborrtävling som sträcker sig under hela sommaren. Tävlingen är väldigt simpel, den som fångar den största abborren mellan 1 juni och 31 augusti vinner ett fint pris. Även plats 2 och 3 får pris.

– Då kan man använda sig av tipsen från Adam Orre, och exempelvis åka till sitt lantställe och vara med i tävlingen därifrån. Alla samlas sedan under en gemensam hashtag på Instagram, berättar Emma Lindgren som hälsar alla välkomna till Sportfiskarnas monter på Ungdomstorget.

Det går att anmäla sig till Perch Academy antingen här https://www.sportfiskarna.se/Ungdom/Perch-Academy eller direkt på plats under mässan.

Läs om fiskevårdsarbetet i Vänern:

Så ska det unika laxfisket i Vänern räddas

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta