Sju svenska abborrnördar åkte nyligen till Spanien i jakten på storabborre och med siktet inställt på att fånga fisk över den magiska 2-kilosgränsen. Slutresultatet blev bättre än de någonsin hade kunnat föreställa sig. " /> Perfekta resan till Perchzilla – två abborrar över 3 kilo! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Adam Wiking och ett gäng andra svenskar har suttit fast vid Perchzilla.
Perfekta resan till Perchzilla – två abborrar över 3 kilo!

Sju svenska abborrnördar åkte nyligen till Spanien i jakten på storabborre och med siktet inställt på att fånga fisk över den magiska 2-kilosgränsen. Slutresultatet blev bättre än de någonsin hade kunnat föreställa sig.

Christian Höglund med sin abborre på 3020 gram.

Fiskegänget, bestående av Adam Wiking, Patrik Jakobsson, Christian Höglund, Mårten Wester, Anders Nilsson, Michael Aho och Sebastian Sjölund, fångade nämligen tillsammans 104 stycken abborrar över 2 kilo, 23 stycken över 2,5 kilo och tre osannolika fiskar i topp.

Nämligen dessa:

52 centimeter 3020 gram, Adam Wiking.

51 centimeter 3020 gram, Christian Höglund.

52 centimeter 2990 gram, Patrik Jakobsson.

– Vi är de första icke spanjorerna/utlänningarna som fått abborre på över 3 kilo i Perchzilla. Två stycken dessutom, konstaterar en väldigt nöjd Adam Wiking.

Patrik Jakobsson med sin klump på 2990 gram.

Innan deras besök har det totalt fångats två 3-kilosabborrar i sjön. Det innebär att de under den korta vistelsen lyckades fånga både nummer 3 och nummer 4 över 3 kilo.

– Enligt de lokala guiderna vet de bara om 6 stycken abborrar över 3 kilo som tidigare fångats i Spanien. Så det råder inget tvivel om att glädjevrålen som ekade över sjön var välförtjänta. Vi har alla fantastiska upplevelser med oss hem från detta makalösa fiske, konstaterar Adam Wiking.

Fiskejournalen lyfter på hatten för de fantastiska fiskarna.

Läs om svenska storabborrar:

Blir Tobias praktfisk Sveriges största abborre 2019?

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta