Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Personligt rekord i Recordfisken

En bra säsongspremiär för Andreas Jax. Gäddan vägde drygt elva kilo och högg precis under iskanten.

Andreas Jax från Avesta kombinerade årets sista fisketur med säsongspremiär för ismete i sjön Hönsan. En fin gädda på elva kilo högg på grunt vatten.
Om namnet Andreas Jax låter bekant, är det inte så konstigt. Han är flitig anmälare i 100-klubben, kom trea i Grand Slam Cup och har en förmåga att hitta stora fiskar. När han på nyårsafton gav sig ut på sjön Hönsan i Dalarna högg en riktigt fin gädda på grunt vatten. Det var inte mer än en meter till botten och mörten hängde strax under iskanten. Gäddan som Andreas anmälde till Recordfisken vägde 11046 gram och mätte 120 centimeter. Ett nytt personligt rekord för Andreas – när det gäller ismete.
– Första ismetepasset för säsongen och sista för året gav ett bra resultat, säger Andreas nöjt.
Du har väl inte missat: Varje månad har tre tävlande chansen att vinna en specialgraverad Ambassadeur-rulle från Abu Garcia. En av dessa vinnare får sedan åka på Drömresan, som går till ett fiskeparadis. Ett äventyr vinnaren sent kommer att glömma. Dessutom vinner en tävlande Guldrullen, en Ambassadeur 5000 CDL i äkta guld!
Läs mer om Recordfisken! Det kan löna sig.
Morgan Fihn


Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta