Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Personligt rekord i Recordfisken

En bra säsongspremiär för Andreas Jax. Gäddan vägde drygt elva kilo och högg precis under iskanten.

Andreas Jax från Avesta kombinerade årets sista fisketur med säsongspremiär för ismete i sjön Hönsan. En fin gädda på elva kilo högg på grunt vatten.
Om namnet Andreas Jax låter bekant, är det inte så konstigt. Han är flitig anmälare i 100-klubben, kom trea i Grand Slam Cup och har en förmåga att hitta stora fiskar. När han på nyårsafton gav sig ut på sjön Hönsan i Dalarna högg en riktigt fin gädda på grunt vatten. Det var inte mer än en meter till botten och mörten hängde strax under iskanten. Gäddan som Andreas anmälde till Recordfisken vägde 11046 gram och mätte 120 centimeter. Ett nytt personligt rekord för Andreas – när det gäller ismete.
– Första ismetepasset för säsongen och sista för året gav ett bra resultat, säger Andreas nöjt.
Du har väl inte missat: Varje månad har tre tävlande chansen att vinna en specialgraverad Ambassadeur-rulle från Abu Garcia. En av dessa vinnare får sedan åka på Drömresan, som går till ett fiskeparadis. Ett äventyr vinnaren sent kommer att glömma. Dessutom vinner en tävlande Guldrullen, en Ambassadeur 5000 CDL i äkta guld!
Läs mer om Recordfisken! Det kan löna sig.
Morgan Fihn


Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta