Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Personligt rekord

Ett grattis i dubbel bemärkelse är befogat då Gustav Österholm inte bara fick en gädda som kvalade in i Grand Slam Cup. Han slog även personligt rekord.
Gustavs nya personbästa på gädda lyder nuförtiden 12,2 kilo. Han berättar att dagen började ganska trögt med några ströhugg. Ett 20 grams Atomdrag skulle ändra på det.
– Redan första kastet kände jag hur det tog tvärstopp efter ett par meter, berättar Gustav.
Efter en kamp på cirka 10 minuter kunde han lyfta ner gäddan i vågsäcken. Vi lyfter på hatten för Gustav och hoppas på återseende i Grand Slam Cup.
Morgan Fihn

Ett nytt personligt rekord och topplacering i gäddklassen. Inte konstigt att Gustav Österholm är lycklig.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta