Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Mathias Arnham
Peter från In Flames ny Fish Fighter

Skoningslös metal - inte skoningslöst fiske

Skoningslös metal - inte skoningslöst fiske

Fish Fight-kampanjen har tagit fart, det är många som vill se ett förbud mot dumpning av fisk. 660.000 personer har skrivit på, och en av dem är Peter Iwers från In Flames.
Sedan 1997 har Peter spelat bas i bandet som satt Göteborg på världskartan. In Flames melodiska death metal har blivit en succé både i Sverige och utomlands. I USA sålde albumet Come Clarity 24.000 exemplar första veckan, och bandet har fyllt såväl Ullevi som arenor i Japan.
Peter Iwers basgångar må vara skoningslösa, men när det gäller fiske har han inget till övers för skoningslösa metoder.
– Det är inget annat än vansinne att kasta så mycket fisk på grund av olika regler, säger han till Fiskejournalen. Människor svälter i världen och vi slänger hälften av det som fiskas upp, jag blir illamående.

Därför ställer sig Peter Iwers, i likhet med bland andra Brolle och Mikkey Dee från Motörhead, bakom kravet på ett europeiskt dumpningsförbud. På Fiskejournalen:s Engagera dig-sida kan du läsa mer om Fish Fight-kampanjen, och där hittar du även alla tidigare artiklar om dumpning.

Erik Kohlström

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta