[/caption] " /> Peter Sjödin har skickat laxmail | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Peter Sjödin har skickat laxmail

Gör som Peter Sjödin, skicka ett brev till Eskil Erlandsson

Tv-profilen och sportfiskekändisen PeterSjödin blev rejält upprörd efter att ha sett Svt:s Uppdrag granskning.
– Jag blir bestört över hur frågan drivs och hur landsbygdsministern kan förbise forskarnas rekommenderade kvoter.

Självklart har han skickat brevet med frågor till Eskil Erlandsson via Fiskejournalens webbformulär.
– Nu är det dags för ministern att lyfta frågan och se till att bevara laxen till kommande generationer, säger Peter Sjödin till Fiskejournalen.
Han har självklart skickat brevet med frågor till Eskil Erlandsson och uppmanar nu alla som inte skickat brevet att göra det. Missa inte heller att berätta om kampanjen för familjemedlemmar och kompisar.
Här kan du skicka brevet med frågor till Eskil Erlandsson?
Missa inte tidigare notiser.
Titta på Svt:s Uppdrag granskning.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta