Pater Noster Cup, PNC,  blev en blåsig tillställning för havsfiskarna. Mest uppmärksamhet fick Nicklas Kolbecks piggvar på 7,36 kilo som var 71 centimeter lång. " /> Piggvar blev stjärnan i PNC | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
PIggvaren är en av de havsfiskar som har ökat i trakterna av Orust och Tjörn, mycket tack vare projektet 8-fjordar. Foto: Christian Bergquist
Piggvar blev stjärnan i PNC

Pater Noster Cup, PNC,  blev en blåsig tillställning för havsfiskarna. Mest uppmärksamhet fick Nicklas Kolbecks piggvar på 7,36 kilo som var 71 centimeter lång.
Segern i cupen gick till team Isola Lowrance-KSK som består av Magnus Durell, Marcus Lundgren och Mats Lagerstedt.
Pater Noster Cup bygger på ett sinnrikt poängstsytem där varje art har en egen skala. Den som vinner kan alltså ha en avsevärt lägre totalvikt än de som kommer efter. Detta innebär att tävlingen också innefattar mycket taktik och kräver mycket kunskap om alla havslevande fisk arter. 25 team deltog i årets tävling som går till historien som en av de blåsigaste någonsin.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta