Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Piggvarfiske i toppklass

Nicklas Kolbeck men en skaplig var som han ”trollade” upp ur vattnen vid Orust. (Foto: Anders Nicander)

I Fiskejournalen nummer 5 2012 delar mästerfiskaren Nicklas Kolbeck med sig av sina bästa tips och fiskeplatser för piggvar. I helgen fiskade vi med Nicklas och framgången var ett faktum.
Det är väl numera riksbekant att vattnen innanför Orust i Bohuslän bjuder på ett piggvarfiske av toppklass. Fisken är talrik och storvuxen. Området omfattas av 8-fjordarprojektet och endast fiske med krok och burar är tillåtet.
Nicklas Kolbeck visar att metoderna att fiska piggvar är många och att detta fiske har en enorm utvecklingspotential. Det är dock av största vikt att man fiskar klokt och endast behåller enstaka fiskar vid en framgångsrik tur.

Har du möjlighet så kom hit! Hur fisket än går får du garanterat en storslagen upplevelse.  Alla information du behöver hittar du i Fiskejournalen nummer 5.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta