Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Piggvarfiske i toppklass

Nicklas Kolbeck men en skaplig var som han ”trollade” upp ur vattnen vid Orust. (Foto: Anders Nicander)

I Fiskejournalen nummer 5 2012 delar mästerfiskaren Nicklas Kolbeck med sig av sina bästa tips och fiskeplatser för piggvar. I helgen fiskade vi med Nicklas och framgången var ett faktum.
Det är väl numera riksbekant att vattnen innanför Orust i Bohuslän bjuder på ett piggvarfiske av toppklass. Fisken är talrik och storvuxen. Området omfattas av 8-fjordarprojektet och endast fiske med krok och burar är tillåtet.
Nicklas Kolbeck visar att metoderna att fiska piggvar är många och att detta fiske har en enorm utvecklingspotential. Det är dock av största vikt att man fiskar klokt och endast behåller enstaka fiskar vid en framgångsrik tur.

Har du möjlighet så kom hit! Hur fisket än går får du garanterat en storslagen upplevelse.  Alla information du behöver hittar du i Fiskejournalen nummer 5.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
48 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta