Piggvar[/caption] " /> Piggvarjätte till Lillanders | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige nicander
Piggvarjätte till Lillanders
Piggvar

Kikfiske ger drömvarar i vattnen innanför Orust.

Havsfiskeesset Anders Christensson har en sagolik förmåga att fånga många och stora fiskar. Senaste storfångsten är en sight-fiskad piggvar på hela 5,3 kilo.
Som vanligt är det vattnen innanför Orust som nämns när det gäller fångster av stora piggvarar. Här inne slipper vararna numera fångas dö i nät, vilket fått beståndet att formligen explodera.
Nu på våren ligger piggvararna grunt och superskickliga havsfiskare prickar rätt med centimeterprecision. Oftast använder man vattenkikare för att hitta vararna där de ligger mycket väl kamouflerade på de grunda bottnarna. Vid just det här tillfället var vattnet så klart att man kunde fiska utan vattenkikare.
Fisken togs på en rödsvart vertikaljigg från Fladen och enligt uppgift är det den största piggvar som landats av en sportfiskare i svenska vatten sedan 1981.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta